Пострадала румънка от катастрофата край Полски Тръмбеш е отказала лечение в България

0
Жената е транспортирана със специализиран превоз в Румъния
Жената е транспортирана със специализиран превоз в Румъния Снимка: БГНЕС

Шестима пострадаха при пътен инцидент в Полски Тръмбеш.

Произшествието стана  около 15:30 часа във вторник на главен път В. ТърновоРусе на входа на град Полски Тръмбеш.

По първоначална информация лек автомобил «Форд Фокус», с румънска регистрация, управляван от 54-годишен турски гражданин и движещ се в посока от В. Търново към Русе при заобикаляне на спрял на платното лек автомобил «Дачия», с румънска регистрация е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил челно в насрещно движещ се товарен автомобил «Фолксваген Транспортер», управляван от 50-годишния С. С. от П. Тръмбеш.

В резултат на това са пострадали возещата се на предната седалка в лекия автомобил 31-годишна румънска гражданка. Тя е с фрактура на долна челюст и контузия на десен крак. Отказала е лечение в България и е транспортирана със специализиран превоз в Румъния, предаде 24 часа.

Водачът на лекия автомобил е с гръдна травма и фрактура на ребра, освободен е за домашно лечение. 4-годишно момиченце, пътувало с тях е с контузия на дланта, след преглед е освободено за домашно лечение. Водачът на товарния автомобил е с фрактура на коляно, освободен е за домашно лечение и и двама от пътниците в товарния автомобил – единия е с порезни рани в областта на главата, освободен за домашно лечение, а другия е с фрактура на подбедрица и ребра, настанен е за лечение във великотърновската болница, без опасност за живота.

Двамата водачи са изпробвани за употреба на алкохол, пробите са отрицателни. Взети са им кръвни проби за химичен анализ. Причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари