Постоянен арест за мъжа, ограбил и пребил служителка на затвора в Бобов дол

0
Нападението е извършено на пешеходна алея
Нападението е извършено на пешеходна алея

Нападението е извършено на пешеходна алея

Окръжен съдКюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Хр. Г. / на 21 години, осъждан /, привлечен като обвиняем за грабеж, придружен с тежка телесна повреда на пострадалата жена, на 55 г. от гр. Бобов дол. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София, съобщиха от съда в Кюстендил.

Окръжна прокуратура – Кюстендил е привлякла Хр. Г. като обвиняем за това, че на 28.04.2023 г., около 19:00 ч. в гр. Бобов дол, на пешеходната алея в местността „Свети Спас“ е отнел чужди движими вещи – дамска чанта, мобилен телефон и парична сума в размер на 30 лв., от владението на жена от гр. Бобов дол, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила – нанесъл удари с камък в областта на главата на пострадалата, с което ѝ е причинил тежка телесна повреда.

Окръжен съдКюстендил, под председателството на съдия Ваня Богоева счете, че от събраните по досъдебното производство доказателства към момента, може да се направи обоснованото предположение за съпричастност на задържаното лице към инкриминираното деяние, за което му е повдигнато обвинение. То е за тежко умишлено престъпление. Той е направил и самопризнания. Съдът прие, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши престъпление. Хр. Г. е осъждан като непълнолетен за нанасяне на средна телесна повреда и за грабеж, придружен със средна телесна повреда. Деянието по настоящето дело е извършено в изпитателния срок на наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 4 месеца, наложено му от Окръжен съдКюстендил през 2020 г. С висока степен на обществена опасност са, както деянието, така и дееца, се казва в мотивите на съда за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари