Посолството на Русия излезе с позиция за забраненото интервю на Елеонора Митрофанова

1
Решението на БНР предизвиква само недоумение и разочарование, заявиха от дипломатическата мисия
Решението на БНР предизвиква само недоумение и разочарование, заявиха от дипломатическата мисия Снимка: Посолство на Русия в България

Решението на БНР предизвиква само недоумение и разочарование, заявиха от дипломатическата мисия

Посолството на Руската федерация в България публикува своя позиция във Фейсбук относно неизлъченото интервю с Елеонора Митрофанова по БНР. Решението бе взето от програмния съвет на медията, след като вчера депутатът от ДПС Делян Пеевски разкритикува държавното радио за предоставения национален ефир.

Ето какво заявиха от руското посолство:

"Както вече знаете, програмният съвет на БНР след извънредно заседание на 16 декември т.г. забрани излъчването на интервю с Посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова в днешния епизод на предаването „Политически НЕкоректно“.

На фона на разговорите за демокрация, свобода на словото и свобода на изразяване на собственото мнение решението на БНР - очевидно, взето не без натиск отвън - предизвиква само недоумение и разочарование.

Убедени сме, че колкото по-силна е цензурата, толкова по-голямо е търсенето на алтернативно мнение и истина за случващото се в Русия и света".

Казусът коментира и Соня Момчилова от СЕМ, която отправи призив към политиците "да се придържат към цивилизовани норми на поведение, като гарантират спазването на принципите на плурализъм и равнопоставен достъп до информация".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    до 2
    Я кажи какво пише за Русия и проблема им с наркотиците или алкохола и бедността и бездомността? Те увеличили ли са се? Защото доколкото знам са си все същите, но пък за сметка на това, на запад, особено в сащ и англия, места, които от поне 100 години насам се смятат за центъри на цивилизацията сега са много зле. Наркоманията, бездомността и в двете държави растат с огромен темп? Защо хората стават все по-деградирали и искат да са педали и да си сменят пола? Защо хората там не искат да мислят и да си отворят очите? Кажи защо. Обясни защо. Защо става така, че уж най-цивилизованите места са толкова зле? Защо държави, които се водят демократични, които уж са "на страната на доброто" и т.н. остават гражданите им да изпадат в такива положения? Защо в сащ няма достъпна медицина и бедните хора ходят болни и се молят да не умрат, защото не могат да си позволят да се лекуват? Защо затворите им са пълни и препълнени и то най-вече с черни и латинота? Защо сащ не могат да интегрират тези етноси, а те стават все по-пропаднали? Защо сащ допускат цените да стават толкова високи, а заплатите толкова ниски, че хора и да работят на 2 работи не могат да си плащат наема за малко апартаментче, камо ли да си купят къща и стигат дотам да живеят на улицата? Защо допускат наркоманията да излиза извън контрол? Защо сащ окуражават и на места принуждават родители да "променят пола" на деца като им инжектират хормони и им обезобразяват гениталиите, защото им казват че ако не го направят, децата ще се самоубият? И защо накрая тея деца, които са си "сменили пола" се самоубиват? Защо в някои щати ако родителите не се съгласят да "сменят пола" на детето си, което е на 12-13, службите могат да отнемат детето на родителите? Защо наскоро в щата Айоуа направиха сатанински храм? И защо човекът, който отишъл да разруши статоята на бафомета бил съден дни по-късно, вместо да бъде награден?
  • 2
    4
    до бончо-Bonkerzа
    Бончо, пак ли копи-пейст като за паметника на съветската армия, дето го нямало никъде?!?Тогава Тони Николов копна, днеска кого копна бе, всезнайко?!? :) :) :)
  • -7
    3
    Ванка с танка
    Ватенки за всички,рубли за всеки джоб.Минимална заплата в хубава Русия 18000 рубли цена на литър нафта 65 рубли.Минимална заплата в България от 01.24 930 лв цена на нафтата днес 2.50.Е аз бедния европеец защо мога да си купя повече дизел от неизчерпаемия руски МИР.
  • -6
    2
    Bonkerz
    Свобода на словото в Русия: Анна Степа́новна Политковская бе руска журналистка и защитник на човешките права, известна със своята критична позиция към политиката на президента Владимир Путин, както и със своите военни кореспонденции от Чечня и Северен Кавказ, които разказват как руските военни се държат с мирното население там. На 7 октомври 2006 г. тя е застреляна в асансьора пред апартамента, в който живее. Нейното убийство предизвиква силни реакции в цял свят. Според някои, то е по поръчка на руските власти. За разлика от много европейски и американски журналисти и политици Анна Политковская никога не е вярвала на медийния образ на Путин. С преимуществата на погледа от сърцето на Русия тя развенчава както човека Путин, така и търговската марка, в която се е превърнал. Твърди, че е жаден за власт продукт на миналото си и не може да се въздържи да потъпква гражданските права и свободи при всеки удобен случай. Според Политковская не такъв лидер искат повечето от днешните руснаци. За да докаже хипотезата си, тя описва желязната хватка на Путин от позицията на отделния човек, чието положение зависи от този уникален вид тирания. Мафиотски сделки, въоръжени грабителски скандали в провинцията, потресаващата корупция в армията и съдебната система, сривът сред интелигенцията, трагичните грешки по време на акцията “Норд-Ост” - това са темите, които Политковская подлага на безпощаден, но неизменно дълбоко човечен анализ в книгата си "Русия на Путин". Путин помилва осъдения за убийството на журналистката Анна Политковская. Сергей Хаджикурбанов е участвал във войната срещу Украйна.
  • 1
    1
    Аз
    Вероятно скоро ще го чуем!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари