Милен Митев: Няма цензура в БНР!

0
Генералният директор на общественото радио се яви пред СЕМ
Генералният директор на общественото радио се яви пред СЕМ Снимка: Гергана Николова / БТА

Генералният директор на общественото радио се яви пред СЕМ

В Българското национално радио (БНР) цензура няма. Това каза генералният директор на общественото радио Милен Митев пред Съвета за електронни медии (СЕМ) по време на публична среща днес. Разговорът бе иницииран от медийния регулатор по повод неизлъченото на 16 декември интервю с посланика на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова в предаването „Политически НЕкоректно“ по програма „Хоризонт“.

Това обстоятелство мисля, че достатъчно ясно беше показано в предаването „Политически НЕкоректно“ в събота, в което водещият достатъчно обстойно коментира неговата гледна точка за причините, поради които интервюто е било спряно, както и в интервюто на програмния ни директор, посочи Милен Митев, предаде БТА.

Според него ръководството на програма „Хоризонт“ правилно е преценило, че недопустим събеседник няма. „Ако това решение беше взето предварително и беше отказано изобщо да се запише това интервю, то тогава смятам, че щяхме да водим същия разговор за цензура, но два дни по-рано. И тогава може би господин Волгин щеше да има много повече основание за своята позиция“, посочи генералният директор на БНР.

Той разказа, че според данните, с които разполага, при първоначалното планиране е била представена информация, че са отправени покани както към руското, така и към украинското посолство. „Впоследствие от посолството на Украйна отговор така и не пристига, от информацията, която имам. А госпожа Митрофанова е потвърдила възможността да дойде и да бъде записана за интервю“, отбеляза Митев.

По думите му достойнството и качествата на позицията на Програмния съвет, по чиято преценка интервюто не е излъчено, са, че тя не е взета на базата на личността на посланика на Русия или на базата на личността на водещия Петър Волгин. Тя е основана на изслушване на конкретното интервю и преценка, че по начина, по който е направено в своя финален вариант, то не отговаря на нашите редакционни стандарти и би могло по някакъв начин да подведе нашата аудитория, каза генералният директор на общественото радио.

В този смисъл, мисля, че това е правилното решение и дори някой да смята, че е закъсняло, струва ми се, че едно предварително предпоставяне, че Волгин няма как да направи интервюто както трябва, не би било редно. И това вече би довело до много по-основателни притеснения за цензура“, каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    М-хм,
    Е, хайде за да няма цензура НАИСТИНА в БНР, изгледайте интервюто с посланик Митрофанова: https://pik.bg/ексклузивно-цензурираната-руска-посланичка-митрофанова-пред-пик-отговаря-на-денков-абсолют-news1208164.html
  • 5
    2
    daskal
    Милен Митев е чиновник. Администратор. Винаги е бил такъв. Той дори не може да прецени какво е цензура и какво не. Трудовият му път е път на млад амбициозен кариерист и очевиден връзкар. От основните неща в каквато и да е медиа няма хабер.
  • 6
    1
    Хаха
    Смешната марионетка си мисли че някой му вярва
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари