Посланика на Австрия: Русе е много красив град и сам се убедих, че наистина това е малката Виена

0

Днес зам.-кметът Димитър Наков се срещна с посланика на Република Австрия г-н Роланд Хаузер, който идва за пръв път в Русе. Г-н Хайзер сподели, че въпреки краткото време на престоя си, вече е успял да се разходи и е останал впечатлен от облика на нашия град. Русе е много красив град и сам се убедих, че наистина това е малката Виена. Не само сходната архитектура, а Дунава и връзката с  Елиас Канети напомнят за австрийската столица“, допълни още посланикът.

По време на срещата г-н Наков запозна госта си с ключовите проекти, които Общината изпълняват и с инвестициите в града.

Г-н Хаузер сподели, че неговата задача като посланик на Австрия е да насърчава партньорството във всички сфери – както за развитието на културата, така и на бизнеса и инвестициите. В тази връзка той заяви готовността да сътрудници на Община Русе в разработването на съвместни проекти. „Уверен съм, че в бъдеще ще имаме съвместни проекти, по които да работим заедно. Спокойно мога да каза, че има много австрийски фирми, които проявяват интерес към българския пазар. Не е изключено и сътрудничество в рамките на Дунавската стратегия. Всичко това ме кара да вярвам, че съвсем скоро отново ще посетя Русе и тогава вече ще имаме конкретна цел и задачи по някой съвместен проект“, допълни още посланикът.

След срещата си в Общината, г-н Роланд Хаузер ще посети Австрийската библиотека в Русе. По-късно днес той ще присъства на втората концертна вечер от програмата на Австрийските музикални седмици в Русе, която ще се проведе на сцената на зала „Филхармония“. Посланикът ще има възможността да се наслади на изпълнението на музикантите от Симфоничния оркестър на Държавна опера Русе, които заедно с цигуларката Божидара Кузманова-Владар ще изпълнят творби на Ерих Корнголд, Карл Голдмарк и Иван Ерьод, под диригентската палка на маестро Найден Тодоров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари