Посетителите на крепостта Червен четири дни живеят в средновековието

1
В крепостта Червен продължава четиридневният средновековен фестивал "Червен 2016"
В крепостта Червен продължава четиридневният средновековен фестивал "Червен 2016"

Днес в крепостта Червен и в едноименното село край Русе продължава четиридневният средновековен фестивал "Червен 2016", съобщават организаторите от сдружението за исторически възстановки "Чигот" и "Modvs Vivendi - Средновековно общество в България ", цитирани от БТА.

През тази година станалият вече традиционен фестивал е от 21 до 24 май.

Идеята на фестивала е да пресъздаде живота, бита, занаятите и военното дело на нашите предци през Средните векове и по-конкретно - по времето на Второто българско царство. За целта сдружението "Чигот" и "Modvs Vivendi - Средновековно общество в България", представители на други клубове за исторически възстановки и свободни български реенактори /възстановчици/ пресъздават средновековен боен лагер. С автентичен декор величествените руини на укрепения град Червен се показват като един от главните центрове на Средновековна България през 13-и и 14-и век.

Всеки ден посетителите на крепостта се запознават със средновековния живот, научават по нещо за българската история и пробват уменията си в стрелба с лък, игри и други. Организирани са бойни демонстрации.

За разлика от други лагери и средновековни възстановки в страната ни, участниците в Червен живеят в историята и не използват никакви съвременни устройства, дрехи или аксесоари.

Посещенията са безплатни. Има само входна такса за археологическия резерват "Средновековен град Червен".

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари