ПОС терминали в колите на ДАИ: Актовете ще бъдат връчвани веднага

0
Около 10% от тежките катастрофи у нас са причинени от шофьори на товарни, тежкотоварни автомобили и автобуси​
Около 10% от тежките катастрофи у нас са причинени от шофьори на товарни, тежкотоварни автомобили и автобуси​

Около 10% от тежките катастрофи у нас са причинени от шофьори на товарни, тежкотоварни автомобили и автобуси​

От Автомобилната администрация представиха нова система, която позволява в реално време да се провери цялата информация за шофьорите на камиони. И то не само за тях, но и за превозните средства. Актовете вече ще влизат директно в системата и ще могат да бъдат разпечатани и връчени веднага.

Другото ново нещо е, че във всички автомобили на проверяващите ще има пос терминали. За момента част от тях са оборудвани с такива, за да може глобите да се плащат на момента. Това обясни в ефира на NOVA изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация” Бойко Рановски.

Статистиката показва, че около 10% от тежките катастрофи у нас са причинени от шофьори на товарни, тежкотоварни автомобили и автобуси.

„Всички автомобили на служителите са оборудвани с необходимите технически средства. Проверяващите екипи са между 40 и 50 на ден”, допълни Рановски.

Предвижда се и нарушенията, които се допускат най-често на пътя, да бъдат преведени на различни езици.

„При поискване от страна на нарушителя, се осигурява преводач, който обяснява какво нарушение е допуснал. За чуждите шофьори системата позволява да се издаде наказателно постановление, което да се подпише с електронен подпис и да се върне на място на екипа, който извършва проверката”, поясни още Бойко Рановски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари