Португалия се разделя с Фернандо Сантош

0
Решението е взето след шокиращото отпадане на “мореплавателите” от Мароко на 1/4-финалите на Световното първенство в Катар
Решението е взето след шокиращото отпадане на “мореплавателите” от Мароко на 1/4-финалите на Световното първенство в Катар Снимка: Sportal.bg

Решението е взето след шокиращото отпадане на “мореплавателите” от Мароко на 1/4-финалите на Световното първенство в Катар

От Португалската футболна федерация са решили да се разделят със своя селекционер Фернандо Сантош, като това ще стане по взаимно съгласие през следващите дни, съобщава “А Бола”, цитирана от Sportal.bg.

Решението е вследствие на шокиращото отпадане на “мореплавателите” от Мароко на 1/4-финалите на Световното първенство в Катар. Договорът на 68-годишния специалист изтича след края на Евро 2024, но от федерацията искат да започнат нов цикъл. Сантош е начело на Португалия от септември 2014-та насам, като донесе първите два големи трофея на страната - европейската титла през 2016-а и трофея от дебютното издание на Лигата на нациите през 2019-а.

Според “Гадзета дело спорт” и “Кориере дело спорт” желанието на ръководителите на португалския футбол е новият селекционер да бъде Жозе Моуриньо, който има договор с Рома до 2024-та. Оттам са готови да му предложат да съвместява двете длъжности, заради което Специалния проявява интерес да поеме националния отбор на родината си. Друг голям кандидат за поста е наставникът на младежите до 21 години Руи Жорже, който ги изведе до финал на Европейското първенство за тази възраст преди година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари