Поредно остро изказване на Виктор Орбан срещу имигрантите

3
Просто искаме страната ни да бъде такава, каквато е сега, каза Орбан.
Просто искаме страната ни да бъде такава, каквато е сега, каза Орбан. Снимка: БГНЕС

Поредно остро изказване на унгарския премиер Виктор Орбан

След като през уикенда негови коментари по темата за миграцията доведоха до оставки на негови близки сътрудници, вчера по време на посещение в Австрия, Орбан избра да се придържа към същата реторика. По време на среща с австрийския канцлер Нехамер, унгарският премиер заяви, че не е расист, но не иска унгарците да се превърнат в цитирам "хора от смесена раса", предаде БНТ

Пред журналисти Нехамер заяви, че двамата са обсъдили изказванията на Орбан и че трябва да бъде ясно, че Виена остро осъжда всякакви форми на расизъм и антисемитизъм. В австрийската столица Виктор Орбан беше освиркан от протестиращи.

"Аз съм единственият европейски политик, който открито има антиимигрантска политика. Аз не боравя с намеци. Имам много ясна позиция. И определям себе си като политик с антиимигрантски възгледи. Не искам Унгария да се превръща в държава на имигранти и не би ми харесало към страната ни да има увеличен поток от такива. Това не е въпрос на раса, а на култура. Просто искаме страната ни да бъде такава, каквато е сега", каза Орбан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    3
    Spermaman
    Паметници ще му вдигат на Орбан след време, а тоя мекопишковец австриеца още тая зима ще го изритат като спрат тока и парното на австрийците.
  • 14
    2
    Владимиров
    Най-открития лидер и отстояващ безкомпромисно държавнитеyjda унгарски интереси! Един на милион. Завиждам искрено на унгарците.
  • 22
    1
    ...
    Браво Орби, голям си. С намеци и недомлъвки боравят само меките брюкселски китки. Де и у нас да имаше такъв, като теб.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари