Порадвайте се на хубавото време, че иде сибирски студ

0
Днес термометърът ще удари 12 градуса
Днес термометърът ще удари 12 градуса Снимка: Ева Радева

Днес ще преобладава слънчево време.

От северозапад облачността, главно средна и висока, постепенно ще се увеличава, като до вечерта ще обхване по-голямата част от страната.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 4° и 9°, на места в Дунавската равнина до 12°.

Това съобщи дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН), заяви Агенция „Фокус“.

Над Черноморието преди обяд ще бъде слънчево. След пладне облачността ще се увеличи, но валежи не се очакват. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Температурата на морската вода е между 3° и 5°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен и силен западен вятър, с който ще прониква по-студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 6°.

От сряда ще започне застудяване, възможни са и валежи. В четвъртък и петък студен северен, северозападен вятър ще понижи температурите чувствително. От БАН предупреждават и за обилни снеговалежи.

Пикът на студа ще е през уикенда. Тогава за страната се прогнозират минимални температури от -14° градуса в събота и – 17° градуса за неделя.

Според сайта sinoptik.bg в някои градове на страната, включително в София, в неделя минималните температури ще бъдат -20° и дори по-ниски.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари