Полският посланик в София: Полските ПВО системи са при украинската граница

0
Мачей Шишмански коментира експлозията в погранично село, при  която загинаха двама поляци
Мачей Шишмански коментира експлозията в погранично село, при която загинаха двама поляци Видео: NOVA

Мачей Шишмански коментира експлозията в погранично село, при която загинаха двама поляци

Полските ПВО системи са при украинската граница и защитават стратегически обекти. Няма нито една държава, която да защити цялата си територия с подобни системи, дори Израел не успява.

Това каза в студиото на „Офанзива” по NOVA полският посланик в София Мачей Шишмански по повод експлозията в погранично село, при която загинаха двама поляци.

Полша взема мерки да повиши степента на своята противовъздушна отбрана, но подобно нещастие е трудно да бъде предотвратено. Всяка катастрофа е изненада”, каза той.

„Голяма роля в разследването на взрива в граничното полско село играят и американците. Украинските представители също искат да знаят какво открихме на терена. Става дума за нещастен случай – украинската ПВО се опитва да свали руска ракета, която се приближава до голяма електростанция. Изглежда, че бяха две ракети – едната се свали, другата достигна Полша и се случи това нещастие”, каза дипломатът.

Около 10 км от границата на Украинска територия има украинска електростанция. На 6,5 км от границата се случи нещастието. Жертвите са двама мъже. Единият е шофьор, другият е работник в склад”, каза Мачей Шишмански

Със сигурност ще продължим да подкрепяме Украйна, наши танкове се борят в Украйна”, каза дипломатът в отговор на запитване дали Полша ще продължи да дава военна помощ на Украйна.

Заместваме въоръжението, което дадохме на Украйна – така Шишмански отговори за новите поръчки за въоръжение на Полша. Относно покупката на ново въоръжение за страната си той обясни, че се купува такъв тип въоръжение, което е съпоставимо с наличното, за да се избегнат допълнителни разходи.

Когато крадецът търси цел, той не атакува слабите звена, стана ясно от думите му по повод българската поговорка: „Когато една държава не храни своя армия, ще храни чужда”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари