Полицията с нова акция от утре

0
МВР стартира нови акции за спиране на войната по пътищата, като ще се проверяват употребата на алкохол и неправоспособност на шофьорите
МВР стартира нови акции за спиране на войната по пътищата, като ще се проверяват употребата на алкохол и неправоспособност на шофьорите Снимка: БНР / архив

Продължава работата по изясняване на обстоятелствата около катастрофиралия микробус с мигранти на магистрала "Тракия", при който загинаха 10 души, включително и 16-годишният шофьор.

В „Неделя 150“ по БНР директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски коментира, че вероятно става дума за нелегален трафик на чужденци:

"Оперативно - издирвателните служби работят, за да проверим цялостното движение на този автомобил на това момче, от всички свързани с него лица, каква е самата организация… В момента сме установили, че лицето, което е шофирало въпросния микробус, е криминално проявено. В началото на годината е регистриран за кражби".

Той коментира и случилото се в Лондон, като поясни, че у нас създаденият щаб, ръководен от министъра на вътрешните работи, и в който участват всички охранителни служби, заседава всяка седмица като анализира ситуацията и се докладва всяка налична информация, ако е постъпила:

"След последното заседание степента е определена на „жълта“, нивото на заплаха е най-ниската степен. Това не е еднократен акт, това е процес в който се комуникира ежедневно с колегите от останалите специални служби, където ако постъпи сигнал, трябва да се вземат някакви решения за действия. Полицейските звена имат планове и готовност за реакция".

По отношение на акциите на МВР за спиране на войната по пътищата, главен комисар Терзийски каза, че от утре стартира нова акция за употреба на алкохол и за неправоспособност.

Той посочи какви са резултати от акциите, които се провеждат от началото на годината:

"2 хиляди 284 ПТП-та, загинали са 219 души, а 2 хиляди и 800 са ранени. Като данни, в сравнение на същия период на 2016 година, те са по-малко".

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари