Полицията атакува с водно оръдие протестиращи в София

3

Футболни фенове нападнаха полицаите с бомби, факли и най-различни предмети

Напрежението пред Националния стадион "Васил Левски" ескалира опасно, след като събралите се да протестират срещу ръководството на БФС започнаха да обстрелват полицаите с бомби, факли и най-различни предмети, предаде БГНЕС.

Жандармерията вкара в употреба водно оръдие, а след това и второ оръдие.

Силите на реда използваха и лютив спрей, за да се опитат да овладеят ситуацията. От своя страна феновете започнаха да къртят павета и антипаркинг колчета и да ги хвърлят по полицаите. Повече от 15 минути ситуацията не може да бъде овладяна, след което полицията разпръсна протестиращите, събрали се на улица Гурко. Няколко души бяха задържани, има пострадали.

Агенцията припомня, че между 3000 и 3500 души се събраха до този момент в района около Националния стадион "Васил Левски" на протест с искане за оставката на ръководството на БФС. По данни на полицията най-многобройна е групата с фенове на ЦСКА - около 1500, които блокираха движението на Орлов мост в центъра на София. Привържениците на "червените" се събраха на стадион "Българска армия" и след това тръгнаха към Орлов мост, съпровождани от огромен полицейски кордон. Протестиращите скандират "Оставка" и хвърлиха няколко бомбички.

В същото време откъм улица Гурко се е събрала група от около 1000 протестиращи фенове - фенове на Левски и гости от Унгария. Пред Софийския университет също има група от протестиращи, които са дошли извън София, като предстои те да се насочат към стадиона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари