Жандармерия блокира протестиращи със земеделска техника на входа на Казанлък

4
Нашият поход е мирен, ние не отиваме на война, ако някой смята така, дълбоко греши, коментира Цветан Берберов
Нашият поход е мирен, ние не отиваме на война, ако някой смята така, дълбоко греши, коментира Цветан Берберов

Нашият поход е мирен, ние не отиваме на война, ако някой смята така, дълбоко греши, коментира Цветан Берберов

Жандармерия и полиция блокираха протестиращи със земеделска техника на източния вход на Казанлък, каза Цветан Берберов, член на Управителния съвет на Тракийския съюз на зърнопроизводителите. Той посочи, че от организацията не знаят каква е причината за това.

Берберов посочи, че протестиращите са блокирани вече над два часа, а в момента тръгват по Околовръстния път на Казанлък в посока София. Очакваме сблъсъци с органите на реда, каза още той. "Нашият поход е мирен, ние не отиваме на война, ако някой смята така, дълбоко греши", коментира Берберов, цитиран от БТА.

В района е създадена временна организация на движението, като автомобилите се пренасочват през селата Черганово и Овощник.

Над 500 земеделски производители се събраха на южния вход на Стара Загора, където затрудниха движението от града по главния път Стара Загора - Хасково, който е и връзката с автомагистрала "Тракия". Протестите на земеделските производители са национални и безсрочни, те ще продължат дотогава, докогато ние не извоюваме своите права като сектор, каза по-рано Цветан Берберов. По думите му протестът в Стара Загора е обединил не само зърнопроизводители, но и всички в сектор "Земеделие", а исканията са свързани с това, когато от страна на държавата се предприема едно действие, то да бъде съобразено с нуждите на сектора и да се имат предвид аргументите на засегнатите страни.

Берберов коментира, че на протеста днес се очакват около 500 души производители от Стара Загора, които ще преминат по централния булевард "Св. Патриарх Евтимий" и ще тръгнат към София, за да се включат в утрешния Национален протест. Той допълни, че движението през днешния ден ще бъде затруднено, за което протестиращите се извиняват на гражданите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Браво
    Само че трябва да им хвърлят и един хубав бой. Аман от глупаци дето протестират за нов майбах, спукайте ги от бой тия!
  • 3
    5
    ХАХА
    НАГЛИИИИ
  • 2
    4
    Русенец
    Всичката измет е на " барикадата" яки парички се вземат :) . Форумите са залети. Дано парите, които изкарате ги дадете за лекарства!
  • 9
    3
    Кольо земеделски
    Страшни измамници
  • 16
    2
    Супер
    Всеки ден им праскайте по един акт на трактор за блокиране на шосето, 8000лв както е по ЗДвП. Да видим в кой ден от безсрочния протест ще се разпродадат и хотелчета и бентлита и яхтички и ще си седнат на гъза да бачкат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари