Полицията „арестува“ пингвин в Будапеща

2
Птицата избягалa от зоологическа градина в центъра на унгарската столица
Птицата избягалa от зоологическа градина в центъра на унгарската столица Снимка: Sándor Zsíros / Twitter

Птицата избягалa от зоологическа градина в центъра на унгарската столица

Полицията в Будапеща „арестува“ млад пингвин, избягал от зоологическа градина в центъра на унгарската столица, съобщи "Евронюз". Полицаите били на работа в столицата през нощта, когато забелязали животното да се "шляе" по пътя.

От полицията съобщиха, че "бдителни хора" са им помогнали да върнат изгубения пингвин. "Тъй като до Антарктида щеше да е дълъг път, ние хванахме птицата, увихме я в одеяло и я предадохме на зоопарка в Будапеща", се казва в изявление на полицията.

Пингвинът е бил намерен на Dózsa György út, голяма улица в центъра на Будапеща, близо до голям обществен парк, в който се намира градската зоологическа градина. Зоопаркът в унгарската столица заяви, че въпросното животно, наречено Санийка, е било само на шест месеца.

"За някои може да е новина, но пингвините стават толкова любопитни на 4-6-месечна възраст, че се опитват да изследват заобикалящата ги среда колкото се може повече", посочват от зоологическата градина във Facebook.

"По някакъв начин Санийка се е измъкнала от външното си заграждение и се е скитала из града. За да сме сигурни, че това няма да се случи повече, инсталирахме камери в заграждението на пингвините и следим отблизо отряда пингвини“, допълват от зоопарка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари