Полицейското насилие зад колоните на МС ще изчезне по давност

0
Тази година е изтекла тригодишната давност за преследване на лека телесна повреда, нанесена от служител на реда
Тази година е изтекла тригодишната давност за преследване на лека телесна повреда, нанесена от служител на реда

Тази година е изтекла тригодишната давност за преследване на лека телесна повреда, нанесена от служител на реда

Делото за полицейското насилие зад колоните на сградата на министерския съвет от лятото на 2020 г. вероятно ще бъде прекратено по давност, съобщи "Сега".

Разследването е по жалба на студента Евгени Марчев, който бе пребит в нощта на 10 юли 2020 г. Тогава младежът бе арестуван, а по-късно МВР отричаше да е бит.

Макар че за побоя се знаеше още през лятото на 2020 г., когато протестиращите настояваха за оставката на правителството на Бойко Борисов и на тогавашния главен прокурор Иван Гешев, минаха месеци преди съмненията да бъдат потвърдени официално. Едва след като ГЕРБ не бяха на власт в парламента бе сформирана комисия начело с Николай Хаджигенов, която пусна в публичното пространство записите от охранителните камери на МС. На тях се видя брутален полицейски побой върху арестувани протестиращи.

Марчев не бе единственият пострадал през онази нощ. Прокуратурата не си мръдна пръста, за да разкрие побойниците и разследването бе прекратено поради невъзможност да се установи самоличността на униформените. След обжалване от страна на Марчев съдът указа на разследващите какво трябва да направят. Последва обаче ново бездействие, а сега наблюдаващият прокурор дори се оплаква от опит за намеса в преценката и работата му.

В момента Марчев обжалва второто прекратяване на делото. Съдът се произнася в негова полза, но напомня, че през лятото на тази година е изтекла тригодишната давност за преследване на лека телесна повреда, нанесена от служител на реда. Т.е. най-вероятно разследването ще бъде окончателно прекратено на това основание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Въпрос
    ,А ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ЛИ ПО ДАВНОСТ ПОЛИТИЧЕСКОТО НАСИЛИЕ ВЪРХУ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД И КУЛТУРА ИЗВЪРШЕНО ОТ ПАРИИ,ПАРТИИНИ ЛИДЕРИ ДЕПУТАТИ? ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ЛИ ПО ДАВНОСТ КАРТЕЛНОТО И МОНОПОЛНО НАСИЛИЕ ВЪРХУ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД? ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ЛИ ПО ДАВНОСТ НАСИЛИЕТО ОТ КРИМИНАЛНИ БАНДИ,ЦЕНОВИ ЛИСТИ И НАРКОДИЛЪРИ ВЪРХУ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД? ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ЛИ ПО ДАВНОСТ НАСИЛИЕТО ВЪРХУ БЪЛГАРИ ПО СЕЛАТА ИЗВЪРШЕНО ОТ ЦИГАНИ,КРАЖБИ,ИЗМАМИ,УБИИСТВА? КАКВО ЩЕ КАЖАТ ПО ВЪПРОСА ПРАВОЗАЩИТНИЦИТЕ ОТ АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ И ХЕЛЗИНСКИЯТ КОМИТЕТ? ЩЕ ИМА ЛИ ДАВНОСТ ЗА ПИЯНИ,ПРОСТИ И ДРОГИРАНИ ПРОСТАЦИ И ПРОСТАКЕСИ ИЗБИЛИ И ОСАКАТИЛИ СУМА ТИ НАРОД ПО ПЪТИЩАТА С КОЛИТЕ НА МАМА И ТАТИ? Я ДА ВИДИМ КАКВИ ОТГОВОРИ ИМА....
  • 7
    2
    Бахти законите...
    Пребиваш някого, крадеш и какво ли не още и всичко се приключва с давност. Егати законите, които тези 240 хрантутници приемат, но те ги правят най-вече за себе си...
  • 9
    1
    Мдааа
    И ето как отново ще бъдем осъдени в ЕСПЧ за едни стотици хиляди евра. Но това ни е съдбата. Една държавичка не можем да си подредим.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари