Полицейска операция "Скорост" в Русенско

8
В хода на операцията са заснети над 2000 нарушения
В хода на операцията са заснети над 2000 нарушения

Най-високата измерена превишена скорост в населено място, при ограничение на скоростта от 50 км/ч, е 98 км/ч. – на бул. България в Русе, а най-високата измерена превишена скорост за извън населено място, при ограничение на скоростта от 90 км/ч, е 155 км/ч на път I-5 Русе - Велико Търново

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението „Скорост“ се проведе от 16:00 часа на 13 май до 16:00 часа на 20 май на територията на ОДМВР - Русе, както и на територията на цялата страна, по разпореждане на ГДНП.

Статистиката в страната сочи, че голям процент от тежките пътно-транспортни произшествия, с повече загинали и пострадали са причинени поради движение с превишена или несъобразена скорост. В тази връзка осъществяването на засилен контрол по спазване на скоростните режими е от изключително значение за подобряване на пътната обстановка и намаляване на жертвите на пътя. Нещо повече намаляването на броя на загиналите при пътнотранспортни произшествия с 50% до 2020 г. спрямо 2010 г. е цел, поставена от Европейската комисия пред страните-членки на Европейския съюз.

Целта на проведената полицейска акция бе да се засили контрола за спазване на разрешените скорости, подобряване на пътно-транспортната обстановка и ограничаване на предпоставките за възникване на тежки катастрофи. Освен за спазване на скоростните режими в населените места и републиканската пътна мрежа, бяха извършвани проверки на водачите за правоспособност, употреба на алкохол или наркотични вещества, използването на обезопасителни колани, проверка за неплатени глоби по ЗДвП и наличие на сключени застраховки „Гражданска отговорност“.

В специализираната полицейска операция на територията на ОДМВР- Русе се използваха всички налични автоматизирани технически средства за контрол на скоростта, преминали съответната метрологична проверка. Контролните екипи работеха, както в светлата, така и в тъмната част на денонощието.

В хода на операцията са заснети общо 2033 нарушения: в населено място - 1830 бр., а извън населените места - 203 нарушения.

През светлата част на денонощието са заснети - 1829 нарушения, а през тъмната част на денонощието - 204 нарушения.

Издадени са 1380 електронни фиша за превишена скорост и 23 електронни фиша за липса на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

Иззети са 8 свидетелства за управление на МПС - за неплатени глоби и са връчени 179 електронни фиша.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари