Полицаите излизат на национален протест през юни

0
От ръководството на МВР застават зад исканията на синдикатите за повишение на заплатите
От ръководството на МВР застават зад исканията на синдикатите за повишение на заплатите Снимка: БГНЕС / архив

От ръководството на МВР застават зад исканията на синдикатите за повишение на заплатите

"Заплатите на служителите в МВР имат нужда от повишение. Обявили сме категорична позиция, че политическото ръководство на Министерството заставаме зад справедливите искания на синдикалните организации за повишаване на доходите." Така заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев коментира пред медиите съобщението от тази сутрин на синдикати на МВР и на надзирателите, че организират национален митинг протест на 12 юни, предава БТА.

Причината за недоволството на синдикатите е „липсата на яснота в политиката по доходите в сектора и започналите фрагментарни структурни промени без отчитане на бележките и предложенията ни“. От синдикатите настояват за реална реформа и по-високо възнаграждение, като посочват, че, въпреки провелите се срещи, „не са получили задоволителен отговор от управляващата коалиция.“

Има неща, които в рамките на нашето министерство не можем да решим. До голяма степен сме си свършили работата и с това ще запознаем ръководството на държавата в лицето на премиера и вицепремиера, добави Темелакиев.

Преди дни вицепремиерът Асен Василев заяви в интервю, че министерства, включително МВР, могат да получат повече средства за заплати и други дейности, но когато представят подробен план за реална реформа и започнат осъществяването ѝ.

Темелакиев обяви, че, по отношение на планираните реформи в МВР, процесът върви ритмично и една голяма част от ангажиментите са изпълнени. „Има още работа да се свърши и ще я свършим“, добави той. По думите му структурната реформа в МВР е в ход, като има конкретни решения.

Никой няма да бъде уволняван. Ще направим всичко възможно да запазим в голяма част състава“, посочи през март министър Бойко Рашков, във връзка с реформата във ведомството. В началото на май той обяви, че оптимизацията на структурите и състава в министерството вече започва.

Една дълбока реформа със сигурност ще отнеме повече от половин година, за да се случат нещата така, както всички искаме“, посочи Темелакиев. Той заяви, че увеличение на бюджета на МВР ще позволи актуализация на възнагражденията, възможно е това да се случи, но се чака актуализацията на държавния бюджет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари