Вдигат заплатите на полицаите

1
Предстои да бъде обсъдено кога и с колко ще бъдат увеличени
Предстои да бъде обсъдено кога и с колко ще бъдат увеличени

След заседанието на Съвета за социално партньорство в МВР зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов и шефът на полицейския синдикат Валентин Попов заявиха, че съветът е преминал много спокойно и най – важното – прието е заплатите на полицаите трябва да бъдат вдигнати.

Споразумения са постигнати и в частта, че трябва да има промени в Закона за МВР, които касаят полицаите и изцяло да има нов Закон за МВР, пише Novini.bg

На следващия съвет ще бъдат поканени Владислав Горанов, министър на финансите и шефът на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова. Тогава предстои да бъде обсъждано кога и с колко ще бъдат увеличени заплатите на полицаите. Попов заяви, че синдикатите искат да има скок на заплащането с между 15% и 20% и поясни, че подрoбностите тепърва ще се уточняват.

На брифинга на Балабанов и Попов стана ясно, че всички на съвета са се обединили категорично около идеята, че трябва да има нов Закон за МВР, а не да се кърпят членове.

Валентин Попов съобщи, че за момента протести на полицаи няма и напомни на журналистите, че такива има, когато няма диалог с властта.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари