Полицаи вадят посред нощ англичанин от български хотел и го карат в болница заради ебола

0
Грандиозен скандал с чуждестранен гост на Бургас
Грандиозен скандал с чуждестранен гост на Бургас

Възмутеният Грахан Бемрозе е подал жалби до английското посолство и министерството на здравеопазването

Грандиозен скандал с чуждестранен гост на Бургас, изваден по бели гащи от хотелската му стая и закаран с полиция до болницата заради съмнения за ебола, с участието на шефа на РЗИ д-р Георги Паздеров, е бил на път да остане потулен, но униженият и обиден чужденец е разпратил жалби до Министерството на здравеопазването и Английското посолство.

На 8 декември 2014 година 58-годишният англичанин Грахан Бемрозе отсяда за няколко дни в бургаски хотел. Номерът на стаята му завършва на 13, но той дори не подозира колко фатално ще се окаже за него всичко това. На 12 декември гостът вдига температура. Макар че е късна нощ, в хотела пристига лично шефът на РЗИ – Бургас д-р Георги Паздеров. Той води със себе си и д-р Величка Григорова, която е началник отдел „Противоепидемичен контрол” в инспекцията.

Двамата викат полиция и заедно с униформените извеждат принудително госта от стаята му. Грахам Бемрозе е стреснат и изумен – той очаква любезен лекар, който да се погрижи за него, а вместо това получава полиция и за малко не е арестуван.

Ошашавеният чужденец е откаран под конвой в Инфекциозното отделение на МБАЛ – Бургас със съмнение за „Ебола“! Причината шефовете на РЗИ в Бургас да му поставят тази страховита предполагаема диагноза е една – преди да пристигне в града, Бемрозе обиколил още няколко държави. На всичко отгоре е вдигнал и температура!

Среднощният преглед в Инфекциозното отделение обаче показал, че Грахам Бемрозе няма никаква ебола. Вбесен от факта, че българските лекари се изгаврили с него по безпрецедентен начин, мъжът подал жалби до Министерството на здравеопазването и до посолството на Великобритания. В тях той се оплакал от тоталната некадърност на българските лекари, които предизвикали безпрецедентна паника в хотела и му създали излишно безпокойство през нощта.

РЗИ и полиция изведоха по безпрецедентен начин посред нощ англичанин от хотел в центъра на Бургас, обяснявайки му, че е заразен с ебола, съобщи за Флагман.Бг отлично информиран източник. 58-годишният Грахан Бемрозе резервирал за 4 дни стая 513 в елитния хотел, но престоят му бил прекратен преждевременно, след като посред нощ бил вдигнат насила от леглото и откаран в Инфекциозното отделение на МБАЛ-Бургас заради съмнения, че е заразен с ебола. Тъй като мъжът бил обиколил най-различни държави, служител от хотела подал сигнал до РЗИ, че там се намира чужденец, който е вдигнал висока температура.

Директорът на РЗИ-Бургас Георги Паздеров и епидемиологът Величка Григорова незабавно се отзовали на място, макар че било посред нощ. Двамата обаче не прегледали чужденеца, а веднага повикали полиция, след което заедно щурмували стаята на 58-годишния Бемрозе. Без да му дават обяснения, те го вдигнали и го откарали в Инфекциозното отделение на бургаската болница със съмнения за „Ебола”.

След като лекарите от МБАЛ прегледали Грахан Бемрозе обаче, се оказало, че той няма такова заболяване, а го е хванал грип.

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари