Полицаи гониха състезател на булевард "Христо Ботев"

0
Истински екшън в Русе
Истински екшън в Русе

Вчера на 12 ноември се разигра истински екшън по русенските улици.

Пътни полицаи преследваха автомобилен състезател на бул. "Христо Ботев" на изхода от Русе за Варна.

Спортният автомобил "Хонда" се е движил с висока скорост, когато е бил засечен от патрул, разказа зам.-началникът на "Пътна полиция" ст. инспектор Стилян Станев. Тъй като колата била и без регистрационни табели, полицаите му вдигнали стоппалка.

"Той не е спрял, продължил движението си и те са тръгнали след него. След като влязъл в една уличка, успели да го спрат за проверка. Проверили са му документите и са му съставили два акта – това, че не спира на подаден сигнал на стоппалка, и движение без поставени регистрационни табели. Установили са още, че автомобилът няма заплатена задължителна застраховка "Гражданска отговорност", обясни Станев. Впоследствие става ясно, че водачът има и две неплатени глоби, предаде БГНЕС.

Зад волана е бил известният русенски автомобилен състезател Искрен Веселинов. Пред полицаите той се оправдал, че е тествал автомобила за състезание. Тъй като стендът в сервиза не работел, затова излязъл в града.

 Заради нарушенията на закона и липсата на застраховка състезателят бе временно лишен от книжка, а автомобилът му отнет. От състезателния клуб на Веселинов коментираха, че поведението му е недопустимо, защото е забранено да се вадят състезателни автомобили извън специално пригоденото помещение. От клуба заявиха още, че състезателят ще бъде санкциониран.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари