Политика не е кой къде ще стои в пленарната зала, а да защитаваш народа

0
Защо никой от новите депутати не коментира изявлението на бившия министър на отбраната на САЩ, че трябва много да се засили американското военно присъствие в България!?
Защо никой от новите депутати не коментира изявлението на бившия министър на отбраната на САЩ, че трябва много да се засили американското военно присъствие в България!? Снимка: БГНЕС / Архив

Тези дни новоизбраите депутати буквалнно се оляха с изказвания. То бяха жертви, то бяха идеи за национално спасение, то беше договаряне на места в залата, сгради и прочие

 Днес отново виждам, че са си разпределили кой да бъде шеф на парламентарните групи, кой заместник и т.н. Добре, разбрахме!

Аз, обаче, дълбоко не се интересувам как ще си разпределите местата в пленарната зала. Още по-дълбоко не се интересувам кой какъв пост ще заеме в парламентарните ви групи, въпреки еуфорията и превъзбудата ви от тези неща.

Всъщност аз си въобразявам, че политиката е нещо друго и трябваше да започнете с коментари на важните неща. Важните за нас и за България, а не важните за собствените ви задни части!

Например защо никой от новите депутати не коментира изявлението на бившия министър на отбраната на САЩ, че трябва много да се засили американското военно присъствие в България!?! Или навлизането на чужди войски на българска земя бледнее по важност в сравнение с това в коя точно сграда ще започнете работа и колко секретарки ще си назначите!?! И може би си въобразявам, но един БЪЛГАРСКИ парламент би трябвало да започне с декларация и обсъждане на това изявление и намерение на САЩ и на НАТО, както и конфликтът в Черно море. Каква е позицията на България?!? Или просто козируваме на тези, които ви платиха депутатските местенца, аааа???

Или може да започнете и с декларация за разрушения паметник на хан Кубрат в Малая Перешчепина в Украйна? И как украинските власти смятат да предотвратят подобни гаври с български исторически паметнтици и да възстановят паметника? Или пък всъщност повечето от новите депутати дори не се сещат и не се интересуват от подобно обругаване на българското, още повече от фашистките им другарчета, напъващи и те за евроатлантическа ориентация!?!

Политика не е разпределянето на постове. Политика не е кой къде ще стои в пленарната зала. Политика не е кой е готов за министър, премиер или папа! Политика е да защитаваш интересите на народа, който те е избрал. За съжаление все още не виждам нищо. Утре ще е ден първи. А денят си личи по утрото.....

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От една страна всичко е наред, но аз съм от другата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук