Двама нови депутати от "Продължаваме промяната" в Русе

1
Калин Иванов и Цветомир Конов са новите попълнения в 47-то Народно събрание
Калин Иванов и Цветомир Конов са новите попълнения в 47-то Народно събрание

Последните промени в депутатите от русенската листа на „Продължаваме промяната“ бяха регистрирани от Централната избирателна комисия вчера

 Прекратени са пълномощията на народния представител Велико Митков Минков от Деветнадесети изборен район – Русенски, издигнат от коалиция „Продължаваме Промяната“, информира Арена Медиа. 

С Решение номер 1042-НС от 14.12.2021 г. Централната избирателна комисия е обявила следващия в листата под номер 4 Калин Ивайлов Иванов за народен представител за времето, през което Николай Йорданов Събев изпълнява функциите на министър.

Централната избирателна комисия в изпълнение на чл. 302 ИК и съобразявайки Решение номер 8 от 16 май 1993 г. по к.д. номер 5/1993 на Конституционния съд на Република България приема, че на овакантения постоянен мандат на Велико Митков Минков следва да бъде обявен следващият в листата Калин Ивайлов Иванов, а на мястото на избрания за министър Николай Йорданов Събев, за времето, през което изпълнява функциите на министър, следва да бъде обявен Цветомир Донев Конов под номер 5 в листата на коалиция „Продължаваме Промяната“ в Деветнадесети изборен район – Русенски.

Така Централната избирателна комисия обяви за народен представител в 47-то Народно събрание от Деветнадесети изборен район – Русенски, Калин Иванов от листата на коалиция „Продължаваме Промяната“.

И обяви за народен представител от Деветнадесети изборен район – Русенски, Цветомир Конов, под номер 5 от листата на коалиция „Продължаваме Промяната“, на мястото на Николай Йорданов Събев за времето, през което той ще изпълнява функциите на министър.

След това решение тримата депутати от коалицията са: Рена Стефанова, Калин Иванов и Цветомир Конов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари