Politico: Изгонването на руски дипломати е безпрецедентна решителна стъпка срещу Кремъл

0
Много от които шпиони, използващи дипломатическо прикритие за намеса във вътрешните работи на балканската държава, пише изданието
Много от които шпиони, използващи дипломатическо прикритие за намеса във вътрешните работи на балканската държава, пише изданието Снимка: БГНЕС

Кирил Петков се опита да начертае необичайно пронатовски и трансатлантически курс след нахлуването в Украйна, пише изданието

Отиващият си български министър-председател Кирил Петков обяви във вторник експулсирането на 70 руски дипломати - много от които шпиони, използващи дипломатическо прикритие за намеса във вътрешните работи на балканската държава, съобщи „Politico”, цитиран от БГНЕС.

Този ход е безпрецедентно решителна стъпка срещу Кремъл в страна, в която връзките с Москва са дълбоки, коментира изданието.

Петков, който се опита да начертае необичайно пронатовски и трансатлантически курс след нахлуването в Украйна, се оплака, че руснаците - заедно със собствената българска мафия, понякога свързана с Москва, са помогнали за свалянето му при вота на недоверие миналата седмица.

"В неделя очакваме пълен самолет със 70 места, който да отпътува обратно за Москва", каза той пред телевизионни репортери в София. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Петков
    по този начин , все едно ,че бръква на другарът Костадинов " per ani "до китката.
  • 3
    2
    darkaveng
    Щом нашите врагове ни викат "Браво" - значи сме се осрали тотално! За жалост! А това недоразумение про100то киро защо още взема решения, след като е в оставка от миналата сряда, и най-важното - защо все още не е при Бай Ставри? Гешев????
  • 1
    1
    eKAT
    Напълно безмислена маневра.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари