Мария Захарова коментира интервюто на Кирил Петков пред "Таймс"

2
Искрено съчувстваме на загрижеността му за "дългата ръка" на Кремъл, заяви Захарова
Искрено съчувстваме на загрижеността му за "дългата ръка" на Кремъл, заяви Захарова Снимка: ТАСС

Мария Захарова коментира интервюто на Кирил Петков пред "Таймс"

"Спекулациите с "руската заплаха" са вътрешнополитически и други користни цели и е сигурен признак за "политическа агония".

Така говорителят на външното министерство на Русия - Мария Захарова, коментира интервюто на българския премиер в оставка Кирил Петков за британския "Таймс", предава БНТ.

В него той каза, че корупцията е най-добрият инструмент за влияние на Москва на Балканите и посочва влиянието на Кремъл като причина за падането на правителството. Захарова отговаря на въпрос на руска информационна агенция, като отговорът е качен на сайта на руското външно министерство.

"... Искрено съчувстваме на загрижеността му за "дългата ръка" на Кремъл. От гледна точка на логиката и истината, не виждаме логика да коментираме поотделно всяко от умишлено неверните твърдения за руската намеса в работите на България, на корупцията като наш "основен външнополитически инструмент" на Балканите. Искаме за пореден път да повторим: Русия никога не си е позволявала да се меси в работите на чужди държави, също така никога няма да допусне която и да било друга държава да ѝ налага своето мнение.", казва Захарова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    14
    До 13
    Да не бъркаш Африка с Европа?Или горещините ти действат зле?Или Русофилството ти е болезнено развито?
  • -2
    13
    ''''''''''''
    Вариантите са ... ядрено обезоръжаване на агресора и терорист сащ! Санкции за сащ затова, че разнебитиха Близкия изток и нападаха всички държави там, освобождаване на Джулиан Асандж и продължаване работата на Уики лийкс за информиране на населението на планетата за зверствата и аморалността на урода сащ, че е злото на тази планета, освобождаване на Европа от американската зависимост и агресия над народите на Европа и тотално отхвърляне на лгбт извращенията!
  • 0
    12
    Мунчо
    до 10 и 11: Абе аланкоолу, ако ще ти олекне на душата, представи си че карам каруца. Разкри ме! Едно по едно. Санкциите, които бяха наложени на Русия са породени от идиотщините на същата Русия. Санкциите са предмет на международен ПУБЛИЧЕН натиск. Отговорът на Русия, в частност към България, не беше в областта на международните ПУБЛИЧНИ ОТНОШЕНИЯ, а в един елементарен напълно рекетьорски натиск по сключен търговски договор. Едното няма нищо общо с другото, не мога по-елементарно да ти го обясня. На Русия й се полага това, което пише в договора. Хубав ти е примерът с магазина. Там има етикети: искаш да си купиш хляб за 2 лв., но на касата магазинерът /Русия/ ти казва , че ще го платиш в донги и то по курс, който Русия си прецени, че й е изгоден. Както написах по-долу с Русия трябва да се внимава: подадеш ли и пръст, ще се опита да ти отхапе ръката. Руснаците трябва да разберат, че свършиха каубойските времена, когато можеха да правят каквото си искат. Вече най-малко ще имат едно наум с нас. Не е съвсем нищо. Никой не обича безкрайно страхливите, каквито бяхме досега. Айде, жив и здрав и си пий лекарствата. Пожелавам ти да си купиш и малко разум с копейките. Може пък някой ден да станат световна валута, ама надали!
  • 0
    11
    до 9
    И кой решава колко и се полага на Русия? Байдън?! Ти ли решаваш колко му се полага на магазинера за хляба, който си купуваш?! Другарю, много са ти сбъркани представите и за икономиката, и за политиката , и изобщо за света, в който живееш. Такси ли караш или разтоварваш вагони на Товарна гара?:) Бъди здрав! Завиждам ти, имаш всички предпоставки да си щастлив човек!
  • 0
    10
    До 9
    Какъв газ е спряла Русия ? От ЕС си измислиха санкции, тия малоумници от ПП решиха да се правят на големи Евро-Атлатици и спазват указанията на ЕС и няма доставки. От Русия бяха достатъчно ясни – като се спазват правилата за плащане поради наложените от ЕС и САЩ санкции – газ ще има. ПП като договориха газ от САЩ, Азербайджан … какви са ползите за Българската икономика ?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари