Полезно ли е да спим с кучето си?

0
Има няколко причини, поради които е хубаво да разрешаваме на домашния си любимец да споделя леглото ни
Има няколко причини, поради които е хубаво да разрешаваме на домашния си любимец да споделя леглото ни

Какви са ползите да спим с кучето си?

Има няколко причини, поради които е хубаво да разрешавате на вашия домашен любимец да споделя леглото ви, пише Tialoto.bg. Въпреки че много хора по една или друга причина не разрешават на кучето си да спи при тях, има много доказани ползи от това вечер да гушнете любимеца си и да се насладите на здрав и спокоен сън.

Усилване на връзката с домашния ви любимец

Кучетата са животни, които имат нужда от любов и контакт. Също както и хората. Когато споделите този контакт с вашия любимец, връзката ви се усилва и се чувствате по-близки. Това изгражда доверие и още повече любов между вас и вашето куче. Вечерните прегръдки и милувки показват на вашия любимец, че го цените и обичате и му дават шанс той самият да изрази своите чувства към вас. Така и вие и вашето куче започвате да се чувствате по-обичани и по-ценени, съответно и по-щастливи.

Чувство за сигурност и топлина

Кучетата имат силен слух и инстинкт да защитават територията си. Следователно са и много бързи да реагират, в случай, че усетят нещо лошо. Кучето ви може да ви уведоми, ако наближава земетресение, пожар или дори ако в къщата има непознат човек. Това, разбира се, са само практичните ползи. Когато сте в леглото си с вашето куче, вие и вътрешно ще се чувствате по-сигурни, защото ще усещате физическото му присъствие и топлина. Ще се чувствате обичани и защитени, защото винаги ще усещате допира на вашето любимо същество. Това важи и за кучето. Когато то спи до вас, ще има нужда да ви докосва непрестанно и това го кара да се чувства защитено и спокойно.

По-спокоен сън

Кучетата имат позитивна енергия. Те са животни, които обичат безрезервно и през повечето време са извънредно спокойни. Когато спите заедно с вашето куче, тяхната енергия и любов ще ви подейства успокояващо. В резултат на това ще можете да заспите по-лесно и да имате по-здрав сън. Така, на следващия ден, ще бъдете по-отпочинали и по-продуктивни. А и не само това, редовният, здрав сън има безброй здравословни ползи и може да подобри качеството ви на живот изцяло.

Източник: Tialoto.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари