Полетите от Русия се разпродадоха, след като Путин обяви мобилизация

3
Всички директни полети от Москва до Истанбул и Ереван са напълно разпродадени
Всички директни полети от Москва до Истанбул и Ереван са напълно разпродадени Снимка: Reuters

Всички директни полети от Москва до Истанбул и Ереван са напълно разпродадени

Полетите с еднопосочен билет от Русия се разпродадоха буквално за минути, след като по-рано днес руският президент Владимир Путин обяви незабавната мобилизация на 300 000 резервисти, предаде Ройтерс.

Обръщението на Путин, излъчено рано сутринта на запис, предизвика страх и паника, че на мъжете, годни да носят оръжие, повече няма да бъде разрешено да напускат страната.

Министърът на отбраната Сергей Шойгу увери, че мобилизацията ще бъде ограничена само до тези, които имат опит като професионални войници и че студенти и наборници няма да бъдат свиквани под знамената.

Въпреки това "Гугъл трендс" показа рязко увеличение на търсенето в "Авиасейлс" (Aviasales), най-популярният сайт в Русия за покупка на самолетни билети.

Данните на сайта показват, че всички директни полети от Москва до Истанбул и Ереван са напълно разпродадени. И двете страни не изискват визи на руските граждани.

Няма билети и за някои полети с прекачване, като например през Тбилиси, а същевременно най-евтините билети до Дубай струват 300 000 рубли (5000 долара), или пет пъти повече от средната месечна заплата в Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Песимист
    Кротнаха се русофилските тролчета,дали чакат интструкции от Москва по тази тема.....
  • 7
    3
    аз
    Никой не ще да мре за Путлер, даже и нашите ибрикчии дето му лижат гъза тук денем и нощем
  • 7
    2
    До 1
    Адмирации за коментара!!!
  • 15
    1
    112
    Хайде петоколонниците да се качват за Москва ! Нали за това плюят по Европа ! Хайде тръгвайте ! Нали това искате ! Нали искате Путин да ви командва ! Извикайте децата си от изгнилия ЗАПАД ,да тръгнат с вас ! Па да видим какво ще ви отговорят !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари