Поискаха оставката на директора на пловдивската библиотека заради котарака Георги

5
Животинката е постоянен обитател на Народната библиотека "Иван Вазов" в Пловдив
Животинката е постоянен обитател на Народната библиотека "Иван Вазов" в Пловдив Снимка: 24 часа

Животинката е постоянен обитател на Народната библиотека "Иван Вазов" в Пловдив

Котаракът Георги ще продължи да бъде обгрижван в пловдивската библиотека "Иван Вазов" от отговорни за това служители, за да се гарантират ветеринарномедицинският му статус и санитарните норми.

Това се казва в позиция на дирекционния съвет на институцията, изпратена до "24 часа". В нея участват 16 души начело с директора Димитър Минев. Била е извършена проверка на нормативно-административните основания за присъствието на приютеното от служителите животно в обществена институция, която е на разпореждане на Община Пловдив.

"Беше направено запитване и до специализираните органи като зооветеринарния комплекс и РЗИ", твърдят от библиотеката.

Оттам призовават за спазване на етичните стандарти. Съветът призовава гражданството да се въздържа от произволни обобщения и обидни квалификации.

Откакто се разбра, че има устно разпореждане на директора Димитър Минев котаракът да бъде изведен от библиотеката, бяха пуснати три петиции в защита на животното. Първата се казва "Книга с котка" и до момента е подкрепена от 10 423 души. Другата е под надслов "Чао, директоре", каузата е споделена от 3735 души. Последната е "Оставка на директора! Ние сме с Жорко!" и за два дни в нея са се подписали 1519 души.

В социалните мрежи се разгоря невиждана дискусия дали мястото на Жорко е сред книгите, или трябва да се гледа навън. Почитателите му твърдят, че заради котарака-библиотекар институцията била по-посещавана, затова било по-уместно да си тръгне директорът, а не животното. Други потребители изтъкват, че би било хубаво подобна гражданска енергия да бъде насочена към подобряването на градския транспорт в Пловдив, но изразяват песимизъм, че това може да се случи.

Някои в поривите си да защитят Жорко го наричат Кот. И изтъкват, че животното няма неприятна миризма и не досажда.

Вече се обсъжда друга инициатива - 15-те хиляди бранители на Гошко да съберат средства и да му построят собствена библиотека, в която той да се разпорежда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    mischi
    На Даунинг стрийт котаракът дори е назначен със заплата, а тези тук искат да гонят Жорко! Подписвам се до 10423-те човека, котаракът дори ще пази книгите от мишки, които, както знаем, също се интересуват от книги, но само когато са включени в менюто им за обяд. Браво на котарака-библиотекар, успял да събере толкова почитатели!
  • 3
    1
    селянин
    Абе тъпи парчета сте си в майната, пълни права за котака.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари