Погват мандрите в цялата страна

0
Повод за внезапната инициатива е намерението на млекопроизводителите да излязат на национален протест
Повод за внезапната инициатива е намерението на млекопроизводителите да излязат на национален протест

Министерство на земеделието и храните, Агенцията по храните и Националната приходна агенция погват всички мандри в страната.

Повод за внезапната инициатива е намерението на млекопроизводителите да излязат на национален протест на 24 март в столицата, съобщава Всеки ден.

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева уточни, че проверките трябва да установят документите за суровините, които използват мандрите, за вноса и ДДС.

За самия протест Танева изтъкна, че диалогът с браншовите организации никога не е преставал. Тя сподели, че от решенията, които ще бъдат взети на предстоящото заседание на министрите на земеделието на 15 март по отношение на млекопроизводителите, ще зависят и решенията, които ще бъдат взети в национален мащаб в тази насока.

Министър Танева бе категорична, че средства няма да бъдат разпределяни на държави, които увеличават производството на мляко. 

Тя съобщи, че освен проверките в мандрите, БАБХ ще следи изкъсо за качеството на внесеното от Нова Зеландия агнешко месо в страната. 

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари