Подсилете имунитета си със стаматин

0
През студените зимни месеци имунната ни система е по-слаба
През студените зимни месеци имунната ни система е по-слаба

През студените зимни месеци имунната ни система е по-слаба

Това се дължи на изтощението на организма, провокирано от недостатъчното количество витамин D и така нужните витамини и минерали. Всичко това ни прави по-податливи на настинки и вируси. Макар че консумацията на плодове и зеленчуци през този период е важна, с прием на хранителни добавки може да се допълнят необходимите вещества за подсилване.

Защо приемът на хранителни добавки през зимата има значение?

Всички знаем колко важна е силната имунна система за цялостното здраве, за устойчивостта на организма на вируси и бактерии, както и за пълноценното функциониране на всички органи и системи.

Зимата е сезонът, в който обикновено защитните ни сили намаляват. Признаци за това са зачестилите настинки, по-лесната уморяемост, а също и появата на косопад, суха кожа и др.

Освен чрез по-голяма физическа активност, пълноценен сън и възможно по-здравословно меню, добавките също са начин да помогнем на имунната система да изпълнява ефективно функциите си.

Приемайки добавки, без да се отказваме от балансирано хранене, можем да разчитаме на тяхната помощ за:

  • снижаване на оксидативния стрес - витамин С;

  • снабдяване на костите с калций – витамин D;

  • стимулиране на мускулния растеж – глутамин;

  • понижаване риска от настинка – ехинацея;

  • стимулиране на клетъчното делене – фолиева киселина;

  • поддържане на ежедневния тонус – прополис.

Тези и добавки като куркума, котешки нокът, черен бъз и др. са от природни източници и подсилват организма. При тях не се наблюдават странични ефекти и под формата на капсули, сиропи или таблетки се приемат лесно.

Голяма част от добавките не се предлагат самостоятелно като някои витамини, а представляват формула, комбинираща различни хранителни вещества. Такава добавка е стаматин.

Как помага добавката?

Тя съдържа напълно естествени съставки, а уникалната ѝ IMN3X формула допринася както за силна имунна система, така и за поддържане на физическия и психическия тонус.

В комплексния състав на добавката са включени:

  • екстракт от изсушен корен на Радикс Исатидис – билка с мощни имуностимулиращи свойства, използвана широко в китайската медицина;

  • африкански здравец, използван по традиция в Южна Африка с цел активиране на защитните сили и по-лесно прочистване от натрупаните в белите дробове секрети;

  • цинк, подобряващ работата на имунната система, метаболитните процеси, деленето на клетките, когнитивните функции и синтеза на ДНК;

  • витамин С, подпомагащ функционирането на нервната система, преодоляването на чувството за умора и защитаващ клетките от оксидативния стрес;

  • йод, от значение за нормалната работа на щитовидната жлеза и за добрия метаболизъм.

Благодарение на този богат състав от полезни вещества, добавката оказва благотворен ефект и върху двата вида имунитет – вроден и придобит. Организмът успява да устои на всички атаки от външни фактори и стресови ситуации. Уникалната формула намалява и чувството за отпадналост, което е много характерно при ниски температури. Може да приемате добавката както профилактично, така и да стимулирате отслабената си имунна система.

Всяка по-добра онлайн аптека ще ви предложи на добра за стаматин цена тази добавка, която може да прибавите към останалите си имуностимуланти. Колкото и ефективни да са обаче хранителните добавки, не трябва да забравяте, че те само допълват балансираното ви меню, без да го заместват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари