Подадени са над 400 жалби срещу частни съдебни изпълнители през отминалата година

5
Това каза по време на парламентарния контрол министърът на правосъдието Надежда Йорданова
Това каза по време на парламентарния контрол министърът на правосъдието Надежда Йорданова Снимка: БГНЕС

Над 400 жалби е получило министерството на правосъдието срещу частни съдебни (ЧСИ) изпълнителни миналата година.

Това каза по време на парламентарния контрол министърът на правосъдието Надежда Йорданова, предава БТА.

Тя отчете, че по 320 от получените 420 жалби проверките са приключили. Дадени са предложения за образуване на дисциплинарни производства по 22 случая, а по други – указания за спазване на закона.

Принудителното изпълнение не е само в правомощията на ЧСИ, а също така и в правомощията на държавните съдебни изпълнители (ДСИ), уточни Йорданова. Когато става дума за публични вземания има и публични изпълнители, посочи тя. Въпросът трябва да се гледа комплексно , за да има общо оценка на принудителното изпълнение, посочи Йорданова от парламентарната трибуна.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, който зададе въпрос към Йорданова по темата, заяви, че партията подготвя промени в закона, но у нас ЧСИ се превърнаха в „част от престъпни схеми за унищожаване на хора, изпаднали във временна нетрудоспособност“. 

ДСИ се превръщат в анахронизъм, издръжката им е по-скъпа от това, което успяват да съберат, каза още Костадинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Mmm,da
    "Принудителното изпълнение не е само в правомощията на ЧСИ, а също така и в правомощията на държавните съдебни изпълнители (ДСИ), уточни Йорданова." ! Колекторите НЯМАТ законни правомощия - Корни се напъва да им ги даде и да ги узакони. Събудете се, хора !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари