Почина Христо Халваджиев - Халвата

0
Той бе известен като финансистът на братята Маргини
Той бе известен като финансистът на братята Маргини

Той бе известен като финансистът на братята Маргини

На 58 години почина бизнесменът Христо Халваджиев, известен в миналото като финансиста на братята Маргини, съобщи TrafficNews.

Знаково лице от ъндърграунда в близкото минало, през последните няколко години Халвата, както го наричаха, се бе оттеглил от активна дейност. Преди няколко дни той е претърпял инцидент в плувен басейн в София, след което няколко дни е билв кома.

Името на Христо Халваджиев бе част от криминалната хроника през последните 20 години. Той беше арестуван при зрелищна акция в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив през ноември 2008 година, заедно с още петима души заради петролни афери и точене на ДДС.

Срещу тях бяха повдигнати обвинения, че са купували горива от „Лукойл“, смесвали с разредители и ги продавали на малки бензиностанции със сертификат на петролната компания. Данните са за милиони, източено ДДС с фиктивни сделки. Но не и доказателствата. Делото се гледа година по-късно от Софийски градски съд, където се оказа , че всички са невинни.

Христо Халваджиев е от Смолян. Той е бивш представител на групировката СИК за Смолян. През 2005 година групата му влиза в ръкопашен бой с конкуренти за проституцията по хотелите. При акция на БОП в бара на хотел "Мургавец" всички са задържани.

Халваджиев е собственик и съдружник в повече от 10 фирми с предметна дейност търговия, строителство и хазарт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Русчуклия
    Разбрах! Скочил е от най- високата кула при ПРАЗЕН БАСЕЙН ! / басейна е изпразнен от момче от Б ББ анкя-- КРАДИЛ автомобили в Чехия !
  • 6
    4
    нунчо
    СИК групата на Мутрата от Банкя и Румен Николов-ПАШАТА
  • 9
    3
    аз
    Господ забавя, но не забравя!!
  • 11
    2
    русенец
    Не разбрах, това нещо предприемач ли е било или бандит? А може би в Булгаристан това е едно и също?
  • 11
    1
    Иван
    Няма да липсва на никого
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари