Почина Ернст Тугендхат

0
Германският философ си е отишъл на 93-годишна възраст
Германският философ си е отишъл на 93-годишна възраст Снимка: Hubert Matt - Willmatt

Той е смятан за един от най-важните съвременни философи

Философът Ернст Тугендхат почина в Хайделберг на 93-годишна възраст.

Тъжната вест съобщи синът му, предават ДПА и БТА.

Тугендхат е смятан за един от най-важните съвременни философи.

Той е роден през 1930 г. в град Бърно, който се намира на територията на съвременна Чехия. Семейството бяга от нацистите първо в Швейцария, а след това и в Южна Америка.

След войната, Ернст Тугендхат учи класическа филология в Станфордския университет в Калифорния. Завръща се в Европа през 1949 г., за да изучава философията на Мартин Хайдегер.

След като се занимава с преподавателска дейност във Фрайбург, Тюбинген, Хайделберг, Института "Макс Планк" в Щарнберг и в Берлинския свободен университет, той се връща в Южна Америка през 1992 г. и преподава в чилийската столица Сантяго.

От началото на 70-те години на миналия век Ернст Тугендхат гради мостове между англосаксонската аналитична школа, континентална европейска метафизика и трансцендентална философия, отбелязва ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Уффф!
    Бе к'во ни занимавате с някакви чифути?! Щом им се мре – да мрат, през уя ми е!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари