Почина бащата на Шкумбата

0
На преклонната възраст - 85 години, Петрич загуби един от най-будните хуманисти
На преклонната възраст - 85 години, Петрич загуби един от най-будните хуманисти

На преклонната възраст - 85 години, Петрич загуби един от най-будните хуманисти в лицето на бащата на Д. Туджаров, Неделчо – Шкумбата–старши.

Петричани ще го запомнят с шегите, по времето на соца, без които не минаваше нито едно мероприятие на бившите управляващи до 1989 година.

Наследствената черта да осмиват управляващите и въобще бита на българина, бе наследена от синът му Димитър Туджаров, който стана известност в цялата страна с прякора на баща си – Шкумбата. Шкумбата е един от най. добрите имитатори на покойния актьор Георги Парцалев, пише Struma.com

През соца апокрифно се разпространяваха на касета избраните му скечове с гласа на великия Парцалев. Но, малцина знаят, че баща му, Неделчо също е след имитаторите му. Той е играл в самодейния състав на петричката театрална трупа, която съществуваше към читалище „Братя Миладинови”, за радост на петричани. Те ще го запомнят именно с театралният му талант, и шегаджията на Петрич, смел в начинанието си да шаржира големците от времето на комунизма.

Източник: Struma.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари