Пловдивска "атлетка" вдигна 120-килограмова врата и я отнесе

0

Разсеян майстор оставил вратата на тротоара след демонтаж, ромката си я "познала"

През 2014 година рускинята Татяна Каширина поставя световен рекорд по вдигане на тежести за жени в категория до 90 кг. Атлетката вдига 155 кг на Световното в Казахстан. Шест години по-късно, на 10 януари, една пловдивчанка е на път да подобри рекорда й, след като сама вдигна 120- килограмова блиндирана врата и си я занесе в къщи, пише TrafficNews.

Камера на кооперация на бул. "Шести септември" е заснела епичните моменти. И ако Каширина е тренирала години наред, за да постигне този резултат, то формата на българката е далеч от спортната. Въпреки това, без никаква тренировка е успяла да се справи с предизвикателството, което се "изпречило" на пътя й. Спортната ѝ екипировка е също не се вписва в обичайните трико, фланелка и маратонки. Жената е с ежедневно облекло - яке, терлици и джапанки.

Всъщност шансът кацнал на рамото ѝ благодарение на разсеят майстор, който демонтирал вратата, за да я носи на друг строителен обект, но я оставил без надзор пред входа на кооперацията. Жената, минавайки покрай сградата, видяла безпризорната 120-килограмова блиндирана врата и решила да направи подарък на мъжа си за Банго Васил /ромската Нова година/.

Тъй като имала под ръка количка с колелца, тя натоварва вратата на платформата и потегля с нея.

След известно време майсторът открил липсата на врата и пуснал жалба в Четвърто районно. Само за ден полицаите издирили "щангистката" и открили вратата. Успели да я спасят, малко преди да бъде предадена за желязо в някой от пунктовете в махалата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари