Пловдивчанин е осъден за кражба на криптовалута

0
Мъжът се призна за виновен и се договори с прокуратурата за условно наказание
Мъжът се призна за виновен и се договори с прокуратурата за условно наказание

Мъжът се призна за виновен и се договори с прокуратурата за условно наказание

Пловдивчанинът Салчо Тошков получи бърза присъда за престъпление, непознато до сега на пловдивския съд. Мъжът се призна за виновен, върна парите и се договори с прокуратурата за условно наказание и глоба.

Според обвинителния акт, пострадалият Сотир Буджев копаел криптовалута и когато цената на дигиталните активи започнала да се повишава през 2022 година, мъжът се притеснил да не изгуби добитите монети. Потърсил съвет от приятел, който му препоръчал Салчо Тошков, като човек, който може да му помогне да ги прехвърли в дигитален портфейл, което е и най-сигурният начин да ги съхрани. Буджев се свързал с Тошков и двамата създали портфейл чрез приложението „Trust Wallet”.

Няколко месеца по-късно обаче, на 4 февруари 2023 година, Тошков проникнал в портфейла чрез дигиталния клюя и откраднал общо 6.38630128 Етериума /ЕТМ/, които към онзи момент се равнявали на 17 495.15 лева. За справка, към днешна дата, същото количество Етериум струва около 40 000 лева, пише TrafficNews.bg.

Делото в Окръжен съд – Пловдив премина по реда на съкратеното съдебно следствие, чрез сключване на споразумение между страните. Салчо Тошков се призна за виновен и на място върна парите в брой на Сотир Буджев. Наказанието за което Тошков се споразумя с държавното обвинение е 1 година условно с 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 3000 лева. Той трябва да заплати и 2200 лева разноски по делото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари