Плевнелиев: Румен Радев извърши едно правилно действие

0
Той беше прав, но не беше прав да мълчи досега. Държавният глава продължава да се държи популистки
Той беше прав, но не беше прав да мълчи досега. Държавният глава продължава да се държи популистки Видео: БНТ

Държавният глава извърши едно правилно действие. Често ми се налага да критикувам Румен Радев.

В случая той беше прав, но не беше прав да мълчи досега. Държавният глава продължава да се държи популистки. Той мълчи, седи и отиграва ситуацията по неговия си начин. Пак ще повторя, че вчера той реагира правилно. Конституцията ясно е разписала следващите действия по темата за избор на нов главен прокурор.

Това каза в предаването "Панорама" по БНТ президентът за 2012 - 2017 година Росен Плевнелиев, който коментира вчерашното решение на президента да не подпише указ за назначаването на нов главен прокурор. Плвенелиев взе отношение и по темата за отминалите местни избори.

"За мен най-голямата драма на тези избори беше, че лидерите на така наречената градска десница избраха да подкрепят Мая Манолова. Те не спряха да денонощно да атакуват ГЕРБ и не казаха една лоша дума за г-жа Манолова. Хората гласуваха по съвест, но аз говоря за ръководството на "Демократична България". Аз винаги съм бил десен човек и съм гласувал за дясното. Ръководството на "Демократична България" влезе мълчаливо в съглашателство с Мая Манолова и не спряха да плюят ГЕРБ. ПП ГЕРБ толкова ли е черна? Всичките действия на ГЕРБ са десни. Мен ме заболя от това, което видях на балотажа. Това ме съсипа, меко казано. Мая Манолова беше основният човек, който ходеше по телевизионните студиа и защитаваше избора на един председател на ДАНС. Тогава всички, които сега са в ръководството на "Демократична България", протестираха, а сега подкрепиха точно Мая Манолова. За мен това ръководство на "Демократична България" трябва да се оттегли. Явно и на следващите избори "Демократична България" няма да играе с ГЕРБ. Тогава остават БСП и ДПС. Да излязат ясно и да кажат това. За мен голямата драма е разрушителната енергия, която се развива в дясното. В последните 20 години основният идеолог на дясното е Иван Костов. Той не спира да работи за разединение на дясното. Аз съм за пълната консолидация на дясното", разкри Плевнелиев.

"Категорично нямам намерение да се връщам в политиката. Няма такива планове и такива мисли. Ясно съм заявил, че винаги съм готов да говоря като гражданин. Следващите президентски избори няма да са битка между дясно и ляво, а между европейските ценности и популизма. При популистите слагам президента Радев, Корнелия Нинова, Мая Манолова, Слави Трифонов. Сега се чудя дали и "Демократична България" вече не спада към това число", разкри Росен Плевнелиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари