Две години ви изпълнявах прищевките и казвате, че съм надменен?!

0
Бойко Борисов се самоопредели като по-тих, по-диалогичен и по-невъзгордял се
Бойко Борисов се самоопредели като по-тих, по-диалогичен и по-невъзгордял се Снимка: БГНЕС

"Плевнелиев и Радев да седнат и да направят служебно правителство и да ходим на предсрочни избори."

Това каза Бойко Борисов след консултациите при държавния глава, които излизат на дневен ред, след като парламентът прие оставката на второто правителство на Борисов. На "Дондуков" 2 тази сутрин дойдоха Борисов и Цветан Цветанов, предаде БГНЕС.

"Много бързо забравяте, това е, което ме притеснява само. Максимум година и половина имаме памет и забравяме какво се случва. Има мнозинство в парламента. Ако искат могат да работят, ако не искат, виждате всички от ГЕРБ са там, за да приемем бюджет, ако искат да го подкрепят. Максимален кворум търсим, за да можем да го приемем", добави Борисов.

"Искам да помоля за една услуга – никога не съм казвал, че кметовете си дават оставка. Това, че казах че ще си поговоря с тях, защото не навсякъде те работят както трябва, това не значи, че ще им искам оставката. А те трябва да изпълняват програмата на партията. Това съм казал", уточни Борисов. Припомняме, че в нощта на изборите министър-председателят Бойко Борисов заяви, че ще потърси отговорност за изборната загуба от кметовете на ГЕРБ.

Той обясни, че се съобразява с гласа на народа.

"Сега дават само самолети, които излитат, ще дойде време, когато ще дават купчините желязо, каза още Бойко Борисов. Г-н Радев си пожела цялата власт и сега господ му я даде - каквото иска може да прави без никаква съпротива и без никаква опозиция."

"Да седнат Плевнелиев и Радев, и да направят служебно правителство", призова Борисов. "Защо БСП да не носят цялата отговорност сега, да си направят правителство", каза още Борисов. Той бе категоричен, че предсрочните избори трябва да бъдат по нови изборни правила.

"Двуличието не ми е присъщо. Как само се променят хората за часове, но то ще им се върне от Господа, не от мене. Спомням си как се возеха с мене напред назад и се отчитаха. Няколко пъти съм минавал от осанна до разпни го. Веднъж ме описват като главен секретар, после като кмет, като премиер, това са безценни уроци, които ГЕРБ придоби. Приемам го много спокойно, защото максимумът беше една година на това правителство. Аз мислех, че това ще се случи още на местните избори. Но понеже хората гласуват за самите местни власти, ГЕРБ имаше успехи и затова не се случи тогава. Сега малко беше друга модата", отбеляза Борисов.

Той се възмути, че на ГЕРБ се приписвало, че те искат да спрат референдума. „Референдумът е много опасно оръжие ако не се използва в името на хората. Представете си, че искаме референдум за 1000 лева пенсии и 1% данък, ще съборим ли държавата с този референдум, ще я съборим, и затова са толкова опасни популистите, които си играят с това, което искат хората. Кой не иска да взема повече пари", запита реторично Борисов.

„Ние сме длъжни да мислим за всички и да си говорим честно и почтено, пък каквото изберат избирателите. Молбата ми е за кметовете. Едно е да говориш, друго да управляваш, едно е да обещаваш, друго е да носиш отговорност. Не си пожелавай жената на ближния, защото може да стане твоя. Радев си пожела цялата власт и Господ му я даде. Сега има възможност да прави каквото иска, без никаква опозиция и без никаква съпротива. Какво иска повече, защо не направят правителство, защо не носят цялата отговорност, която я искат толкова много”, подчерта още Борисов.

Преди 2 г. мислите ли, че ми се управляваше с Радан Кънев – не. Тежко беше като ни събраха и казах, че ще правим правителство. Пак идваше зима, помните ли. След това резултатите щяха да са същите – пак избори. 2 г. понесох с такова мнозинство и управление", поясни Борисов.

„Направете правителство. БСП са спечелили изборите. Йотова вкара целия вот на БСП вътре. Нинова обнови партията, направи така, че да се почувства подем. Парите ги даде БСП, тя не им е безплатна кампанията. От сутрин до вечер толкова обичам да гледам МиГ-овете как летят и така им се възхити целият народ. Ние имаме и други летци, капитани на кораби, военни катери, фрегати, имаме всичко, какъв е проблемът.

Това, което са надробили всички политически сили, сега трябва да си го сърбат и затова ние сме „за”. Сега всички сме под емоция, всичко стана бързо. Всеки по някакъв начин сега е обиден. И в ГЕРБ мислят, че РБ са ни виновни, РБ мислят, че моите министри са виновни, патриотите мислят, че премиерът е виновен. Всички, с изключение на БСП, ДПС и ДСБ са радостни, другите сме загубили”, каза Борисов.

"Две години по-тих, по-диалогичен, по-невъзгордял се, ежедневно изпълнявайки на всеки прищевките и да ми кажат, че съм бил надменен – това не го приемам. Всеки ден аз се съобразявах с всички. Вярвам в инстинкта на народа, той ни каза, че трябва да има промяна. Ние ще работим в тази посока. Какво ще си говорим оттук нататък си е вътрешно партийна работа – и за победата, и за загубата кой колко допринесе, как ще продължим напред. 1,2. млн. са гласували за Цачева, ние не можем да ги предадем, не можем да се предадем на популизма, колкото и да е модерен", добави още Борисов.

"Ние нито оспорваме избори, нито казваме вие с машинации спечелвате. За мен е достатъчно усещането, че те са победили и това е факт", заяви още Бойко Борисов.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари