Племенницата на Скрипал иска да става общински съветник

0
Виктория Скрипал се явява на избори за Ярославската областна дума като кандидат на "Справедлива Русия"
Виктория Скрипал се явява на избори за Ярославската областна дума като кандидат на "Справедлива Русия" Снимка: Russian Insider

Племенницата на бившия руски шпионин Сергей Скрипал, който беше отровен във Великобритания, се кандидатира за депутат в регионален парламент в Русия в листата на контролирана от Кремъл партия, предаде Асошиейтед прес и БТА.

Виктория Скрипал се явява на избори за Ярославската областна дума като кандидат на "Справедлива Русия", съобщи Анастасия Пивоварова, говорителка на партията.

Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия оцеляха при атака с отровно вещество в английския град Солсбъри през март. Великобритания твърди, че те са били отровени с нервнопаралитичeн агент, известен като "Новичок", и че Русия стои зад атаката. Москва категорично отхвърля обвиненията.

В изказванията си пред руската държавна телевизия Виктория Скрипал твърдеше, че няма доверие на воденото от Великобритания разследване. Пивоварова каза, че Виктория Скрипал има подкрепата на партията, заради нейната "активна гражданска позиция". Изборите за областното законодателно събрание ще бъдат на 9 септември - т.нар. "единен ден за гласуване" в Русия, в който се провеждат избори за органи на различно ниво.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари