Управляващата партия спечели изборите в Русия

0
Премиерът на Русия Дмитрий Медведев обяви победата на „Единна Русия“ на изборите. Руснаците не са изненадани от вота
Премиерът на Русия Дмитрий Медведев обяви победата на „Единна Русия“ на изборите. Руснаците не са изненадани от вота Снимка: Первый канал

Управляващата партия "Единна Русия" печели парламентарните избори в Руската Федерация с 44,5% от гласовете по партийни листи, според екзит пол, съобщиха световните агенции, цитирани от 24 часа.

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев обяви победата на „Единна Русия“ на изборите за Държавна дума, предаде Интерфакс.

Ползвам възможността, поне да благодаря на всички граждани на страната ни, които отидоха до избирателните секции, заявиха своята гражданска позиция и гласуваха, като при това значителна част от тях са гласували за „Единна Русия“. Смело можем да заявим, че нашата партия победи“, каза Медведев в предизборния щаб на партията в неделя вечерта.

Той отбеляза и задоволството си от резултатите от парламентарните избори. "Единна Русия" получава малко по-слаби резултати в сравнение с предишните избори, но и те са достатъчни за запазване на доминирането на съюзниците на президента Владимир Путин в парламента, отбелязва Ройтерс.

На предишните парламентарни избори през 2011 г. партията спечели 49% от гласовете. Националистическата Либерално-демократическа партия на Русия (ЛДПР) е на второ място с 15,3%, според екзит пол на социологическия институт ВЦИОМ. Комунистите се нареждат трети с 14,9%, а партията "Справедлива Русия" е четвърта с 8,1% от гласовете. Либералните опозиционни партии не успяват да прескочат петпроцентовата бариера и няма да влязат в парламента, според прогнозните резултати. В Русия парламентарните избори са смесени и това са резултатите само за 225-те депутати, които се избират по партийните списъци. За другата половина от състава на Думата изборите са мажоритарни и резултатите от тях още не са ясни.

Вотът протече с редица нарушения, регистрирани от опозиционните партии, предаде БНР.

Те обвиняват "Единна Русия" в машинации изборен туризъм, в подкупване на избирателите с раздаване на по три литра бира на човек. Групата "Голос", която наблюдава протичането на изборите, съобщи, че е получила над 1300 жалби до днешния следобед.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари