Пламен Стоилов: Заспивам и се събуждам с мисълта за Залата

1
За 25 години в бизнеса Бобоков заявил, че не е виждал толкова мъка с един обект
За 25 години в бизнеса Бобоков заявил, че не е виждал толкова мъка с един обект

Заспивам и се събуждам с мисълта за залата. Това е най-голямата инвестиция в града от порядъка на 55 милиона лева, най-проблемният обект, който наследих.

Това заявил вчера кметът на Русе Пламен Стоилов по повод „Арена Русе“, цитиран от вестник "Бряг". Стоилов направил изказването на брифинга по повод предстоящото откриване на залата на 23 юли.

Както вече съобщихме, откриването ще е с пищна церемония и грандиозен концерт-спектакъл на примата Лили Иванова, а след това следват концерти на BELCANTO, "Летящите грузинци", Горан Брегович с оркестъра му... Спортната програма на залата до края на годината също ще е наситена, но ще бъде обявена през месец май. 

За 4 години са се водили уникални битки за всеки строителен етап, припомнил си на брифинга кметът. Той благодарил на екипа си и на инвеститорите братя Бобокови за това, че вече се вижда краят на строителството на  мащабния обект и всички гаранции за датата на откриването са налице. „Арена Русе“ тотално ще наложи града като лидер за провеждането на спортни, културни и конгресни събития, което е мощно средство за развитието на икономиката“, заявил още Пламен Стоилов. От своя страна Пламен Бобоков изразил надежда, че това ще е не просто архитектурно съоръжение, а жив организъм, който ще се напълни със съдържание.

За 25 години в бизнеса Бобоков заявил, че не е виждал толкова мъка с един обект. Той все пак изразил надежда,че инвеститорите ще възвърнат поне част от средствата, които са вложили. Очаква се новата зала да се издържа и чрез организиране на изложения и конференции. Кметът допълнил,че за следващата година се планира майското изложение „Уикенд туризъм“ да стане  международно и да  се проведе в „Арена Русе“.

Също така част от концертната програма на Мартенски музикални дни може да се изнесе в новата зала, а пък всички прояви от културния афиш на града ще бъдат синхронизирани с планираните от мениджмънта на  „Арена Русе“ прояви.

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари