Конференция „Финансови инструменти и възможности за финансиране на българския бизнес“ в Русе

0

Кметът Пламен Стоилов присъства на откриването на Регионална конференция „Финансови инструменти и възможности за финансиране на българския бизнес“, която се проведе днес в Русе.

Кметът заяви, че събитието е от изключително значение за бизнеса и покани участниците във форума да разгледат изложението „Уикенд туризъм“, което се провежда и днес, както и да посетят Второто издание на парада за ретро автомобили.

Участниците в срещата бяха поздравени още от Цветан Цветанов - председател на парламентарната група на ГЕРБ в 43-то Народно събрание и заместник - председател на политическа партия ГЕРБ, както и от народния представител Пламен Нунев.

„Радвам се, че Русе е домакин на тази регионална среща и това решение бе взето от НС на ПГЕРБ и се осъществява с подкрепата на фондация „Ханс Зайдел“, каза днес по време на откриването на конференцията Цветанов. Събитието се организира от Предприемачи ГЕРБ, сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ с подкрепата на фондация „Ханс Зайдел“.

Приветствия към участниците отправиха още Мария Габриел – зам.–председател на групата на ЕНП в Европейския парламент и Валя Чилова - председател на Предприемачи ГЕРБ. На конференцията присъстват народни представители, общински съветници, кметове на общини и членове на Предприемачи ГЕРБ от няколко области в Североизточна България.

В първия панел с модератор Бедрос Пехливанян Мария Габриел представи предизвикателствата пред пчеларския сектор, а Веселин Халачев – председател на „Обединени бизнес клубове“ и член на борда на директорите на Европейски алианс на малкия бизнес в Брюксел с ресор „Европейски фондове и програми“ -  „Програми на Европейската комисия и възможности за финансиране на малките и средни предприятия“. По – късно Диана Аврамова - експерт в Областен информационен център – Русе говори за енергийната ефективност и ползите за малките и средните предприятия.

Тя представи насоките за кандидатстване по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ – схема „Добри и безопасни условия на труд“.

Вторият панел с модератор Ангел Стефанов ще започне в 15.40 часа. Тук Калин Маринов - заместник-главен директор на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ в Министерство на икономиката, ще каже кои са предстоящите процедури за финансиране на бизнеса по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020“ и Оперативна програма „Инициативи за малки и средни предприятия“. „Финансиране на бизнеса чрез Инвестиционния план на Европа“ е темата, по която ще говори Аглика Събева – Цветанова – съветник „Икономическо управление и европейски семестър“ в Представителството на Европейската комисия в България. Регионалната конференция ще завърши с думите на Лъчезар Богданов от Industry Watch по темата: „Макроикономическа динамика и бизнес среда в България“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари