Порочният кръг се затваря, а гражданите на Русе получават само зрелища без хляб!

2
Не е получен нито лев дивидент от гордостта на кмета Пламен Стоилов - уникалната Спортната зала
Не е получен нито лев дивидент от гордостта на кмета Пламен Стоилов - уникалната Спортната зала

Не е необходимо човек да е доктор на икономическите науки, за да разбере как тези 100 000 лв. собственост на данъкоплатците в Русе, с помощта на Българската федерация по волейбол, ще стигнат до дружеството „Арена Русе“, плод на уж успешното публично частното партньорство, въпреки че Община Русе няма да получи пак нито лев дивидент и през 2018 г.

Дали частният инвеститор няма да върне спонсорския жест в определена партийна каса преди местни избори 2018 г.?!  

Така се затваря порочният кръг, а гражданите на Русе получават само зрелища без хляб!

В Община Русе беше получена покана от Съвета на директорите на „Арена Русе“ за свикване на общото събрание на акционерите на дружеството, заедно с материалите по всички точки от дневния ред. Тези материали би трябвало да се намират в канцеларията на Общински съвет – Русе, но въпреки моето писмено искане с вх. № 384 от 08.05.2018 г. не ми беше предоставен годишния счетоводен отчет на дружеството за 2017 г. Какво крие управляващото мнозинство от гражданите на Русе ?!

Община Русе участва в „Арена Русе“ АД с 49 % от капитала. Това дружество е собственик на Спортната зала и трябва да печели от нея. За всичко това общината според договора за строеж не трябваше да плати нищо освен внесената апортна вноска.

Спортната зала е ипотекирана (заложена) за 16, 5 млн. лв. и в действителност личното участие на частния инвеститор е само 10 млн. лв., срещу 51 % от собствеността на залата. Кредитът се изплаща от приходите на залата от дейността й. Залата се управлява чрез дружество „Арена Русе мениджмънт”, в което участва друга свързана с Пламен Бобоков фирма – Международна компания за инвестиции и развитие” с 80% и фирмата на мениджърите „360 солющънс” с 20 % и няма участие в нея на Община Русе, тоест общината не може дори да се информира текущо за управлението на това дружество и на залата.

Община Русе крие от гражданите, че през 2015 г. и 2016 г., тя като акционер не е получила нито лев дивидент от гордостта на кмета Пламен Стоилов – уникалната Спортната зала. Дивидент общината няма да получи и за 2017 г., но това не попречи на кмета да предложи на общинските съветници, а вие да приемете, да бъде одобрен годишния счетоводен отчет на „Арена Русе“ АД и да бъде узаконено това ощетяване на Община Русе.

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

На предната сесия вие одобрихте и предложението на кмета Пламен Стоилов да се спонсорира със 100 000 лв. Българската федерация по волейбол, като парите се вземат от Програма Спорт, чрез която програма трябва да се финансира развитието само на масовия спорт в Русе. Така се покривали разходите на федерацията за провеждане на волейболните мачове в една от групите на Световното първенство по волейбол за мъже 2018 г., в зала „Арена Русе“.  

И сега внимавайте !!

Не е необходимо човек да е доктор на икономическите науки, за да разбере как тези 100 000 лв. собственост на данъкоплатците в Русе, с помощта на Българската федерация по волейбол, ще стигнат до дружеството „Арена Русе“, плод на уж успешното публично частното партньорство, въпреки че Община Русе няма да получи пак нито лев дивидент и през 2018 г.

Дали частният инвеститор няма да върне спонсорския жест в определена партийна каса преди местни избори 2018 г.?! Така се затваря порочният кръг, а гражданите на Русе получават само зрелища без хляб!

Мариян Димитров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари