Пламен и Георги планирали убийствата цяла година

0
Ужасяващи подробности за двойното убийство край Негован
Ужасяващи подробности за двойното убийство край Негован

Задържаните са направили пълни самопризнания.

З адържаните за убийството на възрастните хора, чиито тела бяха намерени край Негован, са направили пълни самопризнания. При първоначалните разпити двамата мъже – на 39 и 44 години, си прехвърляли вината за това кой е физическият извършител.

Впоследствие арестуваният Пламен Шляпашки признал, че той е натиснал спусъка на незаконно оръжие и застрелял жертвите в главата, съобщава NOVA.

Убийството е извършено на 14 юли в апартамент на централния столичен булевард „Витоша”. След фаталните изстрели задържаните разчленили телата на убитите в банята на жилището, натъпкали ги в бидони и с джип ги откарали край Негован.

После се върнали в апартамента и старателно го почистили с белина. Скрили пистолетите в тайник в помещение в двора на Техническия университет. След ареста разкрили пред разследващите къде са оставили оръжията.

Престъплението е извършено с цел обир. Убийците мислели, че жертвите държат в дома си пари от продажбата на техен апартамент в столичния квартал „Гоце Делчев”. Оказало се обаче, че средствата не са в жилището на бул. „Витоша”. Оттам престъпниците задигнали семейни ценности, които по-късно са открити в дома на един от арестуваните. Те са криминално проявени, единият е лежал и в затвора.

Планирали убийството от около година насам.

Били наемани да правят ремонти на друг апартамент, собственост на убитото семейство. Тогава застреляният мъж споделил с един от убийците мнение, че лихвите в банките са много ниски. Вероятно затова престъпниците решили, че жертвите държат в дома си парите от продажбата на апартамента в „Гоце Делчев”.

Пламен Шляпашки и съучастникът му Георги Нанков бяха арестувани в сряда в софийското село Джурово. Очаква се прокуратурата да им повдигне обвинения.

Криминалистът Иван Савов коментира в ефира на „Здравей, България” по NOVA случая и заяви, че подобен тип убийства се разкриват много трудно. „Най-често жертвите на престъпления като това в Негован са възрастни хора, които живеят сами. Те не са имали роднини в страната. Подобен тип убийства се разкриват изключително трудно. Колегите работиха по случая денонощно.

В началото се започва от един бял лист. Имаме обезобразени тела и нямаме никаква информация. В конкретния случай единият задържан е с криминално поведение. Това е помогнало на органите на реда. Но съм поразен от бездействието на съседите. Трябвало е да подадат сигнал”, сподели той.

По думите на Савов извършителите са действали хладнокръвно

„Най-вероятно става въпрос за убийци, които имат патологични изкривявания. Подобни хора са готови на всичко за финансови облаги”.

Той обясни, че убийците са се върнали на мястото на престъплението от страх. „Искали са да прикрият следите”, поясни криминалистът и допълни, че много престъпници продължават обичайния си начин на живот след извършване на дадено престъпление.

„Преди години внук беше разчленил на парчета баба си и беше запалил части от тялото. Когато го арестувахме, той се усмихна и каза: „Тя ми се подиграваше и просто взех решение”. Убиецът продължаваше да живее в жилището, в което я беше убил. Беше почистил всички следи”, допълни Савов.

Криминалистът поясни, че броят на подобни тежки престъпления не се е увеличил.

„Започнах кариерата си през 2003 г. Тогава такива случаи имаше по няколко пъти в годината в София. Не се разчуваше, защото нямаше чак такъв медиен отзвук”, каза още Савов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари