Задържаният за убийството в Сливен е направил пълни самопризнания

1
О. А. е посочил мястото, където скрил ножа след престъплението
О. А. е посочил мястото, където скрил ножа след престъплението

Мъж на 30 години от Сливен бе задържан за убийството на негов връстник, съобщиха от ОД на МВР.

Тежкото умишлено престъпление е извършено заради ревност, сочи основната версия по случая, пише Труд. Задържаният бил изоставен от любимата си. Мъжът, чийто живот е отнел с нож, е новият ѝ приятел. Престъплението е било разкрито за часове от полицията в Сливен, с участието на служители от „Експертна криминалистическа дейност“ в София. На 1 ноември в Окръжния съд ще бъде внесено искане О. А. да бъде задържан под стража, съобщи наблюдаващият окръжен прокурор Борислав Сяров.

Убийството е извършено на 29 октомври вечерта на паркинг до старата текстилна фабрика в Сливен. Жертвата – Б.Д., имал среща с приятелката си и я чакал в колата си. Когато тя пристигнала, открила окървавеното му тяло в купето. Момичето се обадило на майката на Б.Д. и на тел.112.

На място са пристигнали екипи на полицията и разследващите. По лицето и тялото на жертвата са установени множество прободни рани. За кратко време са извършени редица процесуално-следствени действия, в резултат на които извършителят е бил установен и задържан. Открити са веществени доказателства. О.А. е разпитан, направил е самопризнания. Посочил е мястото, където скрил ножа след убийството. Проведен е следствен експеримент. Повдигнато му е обвинение за убийството. Приведен е в следствения арест.

Задържаният не е криминално проявен и не е бил осъждан, казаха от полицията. Има регистрация за управление на автомобил след употреба на алкохол. Според някои данни, в последно време не са поддържали отношения с бившата си приятелка и почти не са се виждали. Всички следствени действия категорично отхвърлят разпространяваните слухове, че тя може да е била очевидец на престъплението. Какви точно са били отношенията в любовния триъгълник, тепърва се установява. Най-тежката мярка за неотклонение спрямо убиеца ще бъде поискана в понеделник, защото тогава изтича наложения му 72-часов арест с прокурорско разпореждане. Работата по случая продължава под надзора на Окръжната прокуратура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари