Пламен Димитров: Предлагаме 15% ставки на основните данъци

0
Това значи увеличаване на данъците за корпорациите и бизнеса
Това значи увеличаване на данъците за корпорациите и бизнеса

Това значи увеличаване на данъците за корпорациите и бизнеса

Предлагаме 15% ставки на основните данъци - върху доходите с необлагаем минимум, върху печалбата за фирмите и ДДС. Последното няма как да стане сега заради фиска. Това значи увеличаване на данъците за корпорациите и бизнеса и намаляване за 2,4 млн. работещи българи. Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров за "Твоят ден" по NOVA.

По думите му чуждестранните инвестиции за миналата година са под 4% от БВП.

"Народът не вижда решение на ежедневните си проблеми, това не е свързано с изказвания на някой конкретен човек непременно. Какво значи едноцифрена инфлация и дали доматите ще бъдат по-евтини в магазина? Това значи, че те ще са по-скъпи от вчера, няма да бъдат на същата цена. Понижаваща се инфлация не значи по-ниски цени, а по-малки ръстове. Падането им значи да има дефлация", коментира той.

Според него програмата за капиталовите разходи е излишно раздута двойно.

"Това са публични пари, могат да бъдат орязани до 3 млрд. лева. Освен това издръжката в момента е завишена с 2,8 млрд. спрямо изпълнението на 2022 г. Нужно е по-справедливо данъчно облагане, с което около 2 млрд. повече ще дойдат от фирмите. С необлагаем минимум всички доходи до около 3000 лева ще спечелят - тези, които са под МРЗ, ще спечелят близо една брутна годишна като полза. Можем да намалим дефицита до 3%", смята Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари