Пламен Димитров: Има картел не само при търговските вериги

0
„Цялата производствена верига трябва да бъде осветена", смята президентът на КНСБ
„Цялата производствена верига трябва да бъде осветена", смята президентът на КНСБ

„Цялата производствена верига трябва да бъде осветена", смята президентът на КНСБ

КНСБ подозира, че има картел не само при търговските вериги, а и в други сектори. Това обясни в ефира на „Здравей, България” по NOVA президентът на Конфедерацията Пламен Димитров.

„Поискахме от 1 януари КЗК да започне проверки. Те се самосезираха преди 2 седмици. Смятам, че има картел. Цялата производствена верига трябва да бъде осветена. Не е само при търговските вериги спекулата, има и на други места. Подозирам, че в други сектори, които не са непременно търговия на дребно, има картелни образования, като производството и търговия с петролни продукти, например”, уточни Димитров.

Той обясни и какви са исканията на синдикатите към бъдещите управляващи.

„Искаме да се компенсират доходите на тези, които не са компенсирани за последните 2 години. Близо 30 процентната инфлация на места е компресирана, но на места не е. Има сектори като ВиК и текстил, където увеличението не е толкова сериозно”, каза Димитров.

„Към момента фискалният резерв е над 16 милиарда лева. Имаме яснота как може да върнем бюджета в 3% дефицит без това да води след себе си до нарастване на разходите. Пари в държавата има и трябва да посегнем към тях”, поясни президентът на КНСБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари