Пиян шофьор, убил трима души, излиза на свобода

0
Любомир Трайков вече ще е под домашен
Любомир Трайков вече ще е под домашен Снимка: Наташа Манева

26-годишният Любомир Трайков, който на 18 ноември м.г. причини смъртта на трима души при катастрофа в Пловдив, излиза на свобода.

От окръжната прокуратура в града обясниха, че мярката му за неотклонение "задържане под стража" е променена в домашен арест, тъй като законът не позволява тя да продължи повече от 2 месеца във фазата на досъдебното производство.

Разследването по делото вече е приключило и Трайков е обвинен за гибелта на тримата и за нанасяне на леки телесни повреди на още един пътник. Във фаталния ден той е седнал на волана на аудито си пиян, с 0, 5 промила алкохол, карал е и с превишена скорост. На кръстовището на бул. "Руски" и ул. "Ген. Данаил Николаев" Трайков е блъснал пежо, в което е имало четирима души.

На 20 януари т. г. двамата адвокати на водача са били призовани да се явят на 25-и за предявяване на делото. Те обаче не са го направили заради служебна ангажираност по други случаи, не са отишли и в следващите два дни. По тази причина прокуратурата е изпратила искане до пловдивската адвокатска колегия за определяне на резервен служебен защитник, което е уважено.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари