Пиян шофьор нападна полицаи в Бяла

0
Нападателят ударил единия полицай с глава в областта на устата
Нападателят ударил единия полицай с глава в областта на устата Снимка: БНТ

Досъдебно производство е образувано срещу мъж в гр. Бяла, който е нападнал полицейски служители и е карал автомобил в нетрезво състояние.

На 18.02.2018 г. около 19:30 часа двама служители от РУ – Бяла са били изпратени на адрес в гр. Бяла за изясняване на сигнал, получен по-рано в районното управление, по повод семейни проблеми. Докато разговаряли на улицата с граждани, до служителите спрял лек автомобил "Опел Вектра", от който непознат за тях мъж им размахал неприличен жест с пръст. Полицаите приближили колата и поискали да извършат проверка, но непознатият отказал да им предостави документи за самоличност, както и документите за управлявания от него автомобил. Той започнал да отправя обидни думи и заплахи към двамата, след което излязъл от опела и им се нахвърли, но бил задържан.

При поставянето на белезници нападателят успял да удари единия от служителите с глава в областта на устата. Самоличността му е била установена - 62-годишен мъж. На място е бил изпратен и друг екип на полицията.

Като водач на МПС, 62-годишният е бил проверен за алкохол с техническо средство, при което уредът е отчел концентрация от 1,90 на хиляда. Съставен му е акт, издаден му е талон за медицинско изследване и е отведен във ФСМП-Бяла, където е дал кръвна проба.

Случаят е документиран от разследващ полицай, образувано е досъдебно производство за престъпления по чл. 343б, ал.1 от НК и по чл.325, ал.2 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари