Окръжен съд - Русе осъди шофьор за подкуп на полицаи

1
Шофьорът си признал, че е дал 20 евро на полицаите
Шофьорът си признал, че е дал 20 евро на полицаите Снимка: Dunavmost

Шофьорът си признал, че е дал 20 евро на полицаите

Окръжен съд – Русе в процедура, протекла по съкратеното съдебно следствие, определи на 57-годишния турски гражданин Д. А. наказание в размер на 6 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 500 лв. за подкуп на полицаи.

Подсъдимият призна изцяло вината си, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт, и изрази съжаление за случилото се. Размерът на наложеното му наказание лишаване от свобода е определен след редуцирането му с една трета, съгласно чл. 58а от НК.

Д. А. се призна за виновен в това, че на 19.10.2020 год., в гр. Бяла, срещу бензиностанция „Лукойл“, дал дар – 1 банкнота от 20 евро на длъжностни лица от Районно управление гр. Бяла при ОД МВР - Русе, за да не извършат действия по служба – да не му издадат фиш за установяване на административно нарушение за допуснати нарушения по чл. 6, т.1 от ЗДвП: „Участниците в движението:…1. Съобразяват своето поведение със сигналите на длъжностните лица, упълномощени да регулират или да контролират движението по пътищата, както и със светлинните сигнали, с пътните знаци и с пътната маркировка“.

Предметът на престъплението – банкнотата от 20 евро се отнема в полза на държавата.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Апелативен съд - гр. Велико Търново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари